Prezidenta Čína vyčerpává a potřebuje vozík Zeman: Dřu jako kůň! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prezidenta Čína vyčerpává a potřebuje vozík Zeman: Dřu jako kůň!

Když si podával Zeman s čínským protějškem Zeman ruku, opíral se unaven o hůlku.
Když si podával Zeman s čínským protějškem Zeman ruku, opíral se unaven o hůlku. (Foto Reuters, ara)

Pracovní cesta politika v Číně není jen kung-pao, úklony a rukotřasy. Je to také maraton jednání, tiskovek a řečnění. Náročný program dal prezidentovi Miloši Zemanovi (72) pořádně zabrat. Na společné focení po šestidenním pobytu ho musel dovézt golfový vozík! 

Státníci z 30 zemí stáli nastoupeni před objektivy fotografů a čekali na příchod české hlavy státu. Čínský prezident Si Ťin pching (63) se nervózně ohlížel, Vladimir Putin (64) zapojoval periferní vidění, jak ho to učili v KGB. Po dvou minutách Zemana přivezl golfový vozík, ze kterého s obtížemi vystoupil a došel s pomocí hůlky a doprovodu na vyhrazené místo. Po vyfocení ztěžka odcházel, opět s pomocí bodyguarda.
Zeman během návštěvy, kdy ho často musela podpírat ochranka, přiznal, že ho náročný program vyčerpává, protože „dře jako kůň“. Program mu připravili poradce Martin Nejedlý (50) a hradní kancléř Vratislav Mynář (49).

Zeman jako Roosevelt
Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček (38) řekl, že prezidentova únava je způsobená jeho pracovním tempem. Podle něj by i mladší politik s obdobným programem mohl skončit v nemocnici. Na sociální síti Twitter pak přirovnal Zemana k americkému válečnému prezidentovi Franklinu D. Rooseveltovi (†63), který byl na vozíčku kvůli obrně.

Nemůže stát ani chodit
Zdravotní stav Zemana ovlivnila dlouhá cesta i náročný program, shodují se lékaři. Prezident trpí cukrovkou a znecitlivěním nervů v nohou, tzv. neuropatií. Ta mu znemožňuje dlouho stát i chodit. Podle lékařů necítí takto nemocný člověk, kam šlape. Kdyby přišel s hřebíkem v noze, necítil by to. Neuropatie může vést až k amputaci.

Víte, že...
...Číňané projevili zájem o majetkový vstup do Letiště Václava Havla v Praze?



Přečtěte si
oldedek
19. 5. 2017 • 12:17

Mýlo zase tolik nekvaltuj, ať si neuženeš souchotě - v tej Číně tě honili jak nadmutou kozu - dokonce si musel jít 80 metrů se nechat fotit s Puťkou a strýčkem Si - máš toho dost, viď ...?!? Nó a nyní zase ten jeden podpis - nemáš to lehký, nemáš - to ti řikám, já bych ten švicung nevydržel ...

ines
18. 5. 2017 • 23:25

pani zemanova usetrete pana manzela a kandidovat na prezidenta jeho nenechejte , udelejte kandidaturu radeji vy sama podpisy co jste nasbira pouzijte pro sebe.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.