Zeman čínskému prezidentovi: Váš alkohol mi nechutná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zeman čínskému prezidentovi: Váš alkohol mi nechutná!

Zeman si s čínským prezidentem poklábosil.
Zeman si s čínským prezidentem poklábosil. (Foto Reuters, ara)

Na veřejnosti se chovají jako kamarádi. Jak by ne. Český prezident Miloš Zeman (72) odráží politické útoky kvůli tomu, jak srdečně vítal loni v Praze čínský protějšek, Si Ťin-pchinga (63). 

Ten jej na oplátku uvítal již potřetí v Pekingu, včera v rámci Zemanovy šestidenní návštěvy Číny. Na společném jednání dal český prezident najevo, že pamatuje na dary, které si s čínským prezidentem předali. „Chtěl bych vám říct, že zalévám náš společný strom (zasazený v Lánech, pozn. red.), sedím ve vašem křesle a kouřím vaše cigarety,“ předestřel. Řekl ale také to, co z úst vypouští málokdy! „Nepiju maotai, protože mi nechutná,“ zarazil přítomné. Patrně dostal od Si Ťin-pchinga čínskou pálenku.

Zeman si s čínským prezidentem poklábosil.

Prezident Miloš Zeman

Přečtěte si
Josef124
26. 3. 2019 • 19:50

Jemu by se nic nestalo, když by nepil alkohol žádný. Já jsem ho třeba taky přestal pít a daleko radši si dám nealko vína https://zdravavina.cz/5-nealko-vina . Jde o zvyk, ale bez alkoholu to jde úplně v pohodě.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.