Srdcervoucí příběh chlapce (†4) bojujícího s rakovinou: Hrdina kvůli mámě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Srdcervoucí příběh chlapce (†4) bojujícího s rakovinou: Hrdina kvůli mámě!

Máma je na svého hrdinu pyšná.
Máma je na svého hrdinu pyšná. (Foto: Facebook/Ruth Scully)

Zrádná rakovina si vzala čtyřletého Nolana. Dobře věděl, na čem je, a se svým osudem bojoval s kuráží a láskou, jaké jeho máma doteď nemůže uvěřit.

„Když jsem naposledy vzala Nolana do nemocnice, tušila jsem, že to nebude jen přetrvávající střevní infekce. Prostě jsem věděla a myslím, že on taky. Celé dny nejedl a nepil, pořád jen zvracel,“ svěřuje se Ruth Scully na Facebooku, dva měsíce po synově smrti. Nolana postihl rabdomyosarkom – vysoce zhoubný nádor svaloviny, jenž se objevuje takřka jen u dětí.

Po roce a čtvrt léčby teď doktoři neměli dobré zprávy: metastáze se šířila jak lesní požár a žádná léčba neměla šanci. Nezbývalo než chlapci aspoň trochu zpříjemnit krátký zbytek života. „Tahle rakovina je naprd. Už nemusíš bojovat,“ řekla Ruth narovinu synovi. A jeden z posledních rozhovorů? „Nemusím? Ale já budu. Pro tebe, mami.“ „Jenže já už tě nemůžu ochránit, v bezpečí už budeš jen v nebi.“ „Tak já si tam zatím budu hrát a počkám na tebe.“ To mu zbývaly asi dva dny.

Většinu jich prospal, ale našel ještě dost síly sepsat »závěť« a naplánovat pohřeb. „Můj čtyřletý hrdina se pokoušel mi věci ulehčit...“ svěřuje se Ruth. Zanedlouho upadl do hlubokého spánku, přístroje ukazovaly, že už skoro nedýchá. „Pak se stal zázrak, na který nikdy nezapomenu. Můj andílek se nadechl, otevřel oči, usmál se, řekl: mám tě rád, mami, a v 11.54 zesnul. Zemřel jako hrdina s úsměvem na tváři, se ctí a láskou do poslední vteřiny,“ řekla hrdá matka.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.