Příroda si krutě zažertovala - Narodilo se housátko se třema nohama! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Příroda si krutě zažertovala - Narodilo se housátko se třema nohama!

Osud housátka je kvůli genetické vadě patrně zpečetěn.
Osud housátka je kvůli genetické vadě patrně zpečetěn. (pro Aha! – Lukáš Stejskal)

JIHLAVA – Neuvěřitelná hříčka přírody! Na farmě v Rohozné u Jihlavy se vylíhlo house se třema nohama, které docela potvrzuje pohádku o ošklivém káčátku. Pohled na unikátní zvířátko je však spíše k pláči – třetí, přebytečná noha vyrostla houseti ze zadečku.

„Je to genetická vada a my z toho radost nemáme,“ říká vedoucí chovu hus Josef Holub. Takovou raritu tady nepamatují. „Už líhneme a produkujeme housata pětadvacet let a neslyšel jsem, že by tady nějaké genetický úchylky byly,“ pátrá v paměti Josef Holub.

A to tady chovají dvanáct set hus, z nichž každá ročně snese v průměru dvacet dva vajec. I když se má house docela k světu, běhá, pípá a zobá, vyhlídky na dlouhý život nemá. Už teď má problémy s vyměšováním právě proto, že nožička překáží konečníku.

„Budeme muset housátko utratit,“ dodává Josef Holub. Zatím malý tvoreček žije v houfu svých sourozenců, kteří se s ním příliš přátelit nemíní. Je menší, a navíc za sebou táhne protivný přívažek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.