Případ bestie z Kuřimi: Prodávali Mauerovi děti? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Případ bestie z Kuřimi: Prodávali Mauerovi děti?

Barbora Škrlová
Barbora Škrlová

BRNO – Z další vyšetřovací verze kolem případu rodiny Mauerových a zmizení malé Aničky doslova běhá mráz po zádech. Přestože to vypadá, že Anička nikdy neexistovala, s její nově získanou identitou by se dalo čile obchodovat.

Z další vyšetřovací verze kolem případu rodiny Mauerových a zmizení malé Aničky doslova běhá mráz po zádech. Přestože to vypadá, že Anička nikdy neexistovala, s její nově získanou identitou by se dalo čile obchodovat.

Divoké spekulace, že za přeměnou Škrlové v Aničku mohou stát sektářské důvody, nemusejí být pravdivé. Mohl za tím být ochod s dětmi třeba za účelem prostituce! „Představte si možnost, že by se jim podařilo získat novou identitu k člověku, který neexistuje. Měli by rodný list a mohli by si třeba nechat vystavit pas,“ nechal se slyšet bývalý elitní kriminalista, který si vzhledem k závažnosti případu nepřál být jmenován. „Klára Mauerová by pak mohla s Barborou Škrlovou alias Aničkou vycestovat za hranice. Tam by si mohly opatřit malé děvčátko a v podstatě na legální doklady jej přivézt do ČR,“ dodal s tím, že takto »dovezená« dívka například z Balkánu by pak mohla být prodávána třeba jako prostitutka.

K případu se včera vyjádřil i Jakub Patočka. Ani on se však nechce pouštět do větších spekulací: „Svůj úsudek na věc mám, ale nechci spekulovat. Myslím, že přesné vysvětlení znají pouze Katka Mauerová a Barbora »Anička« Škrlová. Katka si nejdříve vymyslela báchorku o nešťastném nalezenci Aničce, kterou vzbudila soucit a touhu pomoci v ostatních členech své rodiny,“ uvedl Patočka v online rozhovoru pro internetový server iDnes.

Po včerejšku přiložil své polínko do ohně také Viktor Skála, herec brněnského Městského divadla. Nynější testy DNA totiž prý prokázaly, že Klára Mauerová v průběhu opatrovnického řízení u soudu přivedla k tehdy dělaným testům DNA jednu ze Skálových dcer. Herec potvrdil, že odebraný vzorek DNA patří jeho dceři, zároveň ale popřel, že by některá z jeho dcer hrála Aničku přímo před soudem. „U soudu stoprocentně nebyly. V den soudu jsme s nejstarší dcerou museli do nemocnice, protože ji skolila velmi těžká angína. Nakonec ji i hospitalizovali. Obě mladší dcery byly také nemocné. Musela přijet babička, která je hlídala doma,“ uvedl Skála.

Podle dalších informací měl být Skála údajně také médiem pro vnuknutí shůry, kterým se řídili členové sekty Poselství grálu. Duchovním vůdcem této sekty měl být Josef Škrla, otec Barbory.

Vyšetřování případu pokračuje, novinkou je vyšetřování matky uvězněných sester Kateřiny a Kláry Mauerových. Eliška Mauerová (57) čelí podezření z křivé výpovědi u opatrovnického soudu. Křivě vypovídat totiž může jen účastník, ale nikoliv svědek. Za to by jí hrozilo až tříleté vězení. Jisté také je, že věděla o záměně Škrlové v Klokánku za Aničku, protože ji byla navštívit v Klokánku a volala na ni »Aničko, Aničko!«

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.