Spolehla se na dálkové zamykání auta: Přišla o 100 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Spolehla se na dálkové zamykání auta: Přišla o 100 000 Kč!

Podnikatelka (vpravo) má po náladě. S kabelkou zmizely i peníze, doklady, platební karty a firemní dokumenty.
Podnikatelka (vpravo) má po náladě. S kabelkou zmizely i peníze, doklady, platební karty a firemní dokumenty. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, ara)

Podnikatelka Iveta (41) už ví, že spěch se nevyplácí. Když přijela do školky v Rosicích u Brna pro dceru, zabouchla dveře auta a spolehla se na dálkové zamykání. Jenže, nevzala za kliku a dveře zřejmě zůstaly otevřené.

Sto tisíc v trapu, doklady, karty a mobil taky. „Kabelku jsem nechala na předním sedadle. Jen jsem chtěla naložit dceru a hned odjet,“ popisuje okradená žena. Jenže musela s dítětem do šatny. A zloději pár minut navíc stačilo. „Za blbost se platí, teď už to vím,“ říká podnikatelka.
V případě školky na Husově ulici nejde přitom o prvního okradeného rodiče. Jeden z chmatáků se odvážil i dovnitř. „Srazil se na chodbě s naší uklizečkou. Zmizelo deset tisíc korun,“ popisuje vedoucí zařízení Eva Mátlová.


Zmáčknete tlačítko a nic
I když budete pojištění a zloději při vykrádání auto nerozbijí, pojišťovna nic neuhradí. Lapkové využívají starý fígl: Buď mají rušičku signálu, který auto zamyká. Nebo vůz se stejným dálkovým ovladačem centrálního zamykání, v tomto případě jim stačí trvale držet tlačítko zamykání a automobil bude zaneprázdněn příjmem tohoto signálu a váš »povel« k uzamčení nezpracuje. Když od auta odcházíte, vždy proto po zamčení vezměte zkusmo za kliku.

Přečtěte si
6010
30. 9. 2016 • 10:07

Co toto je za dobu.Když nás neokrádá vláda, tak se zase okolo nás rojí lapkové a okradou nás o zbytek, co nám ještě zbyl.Hrůza.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.