Zmizelá Anička je geniální! Má znalosti vysokoškoláka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zmizelá Anička je geniální! Má znalosti vysokoškoláka

Toto nakreslila třináctiletá Anička Mauerová.
Toto nakreslila třináctiletá Anička Mauerová. (Aha! – Martin Pekárek)

BRNO – Už týden pátrají policisté po Anně Mauerové (13), která v noci na sobotu utekla z azylového centra pro děti Klokánek. Nevylučují ani to, že se mohla stát obětí násilníka.

„Na vyšetřování případu byl sestaven speciální tým s názvem »Anička«. Do pátrání jsou stále zapojeny stovky policistů. Prověřujeme například i variantu, že se mohla stát obětí trestného činu,“ řekla Aha! mluvčí policie jihomoravského kraje Jana Šípková. Policie dosud prohledala lokality kolem Brna, dále kriminalisté zjišťují informace o možnému pohybu dívky.

Pokud se dívka skrývá, zřejmě má před policisty navrch. Podle informací internetového serveru iDNES.cz totiž prokázala neobyčejné matematické znalosti a inteligenci. Na obrázku, který před převozem do Klokánku nakreslila, jsou složité rovnice i kresba čtyřrozměrné krychle. O té se ale učí až studenti na vysoké škole. Je spojována s novou dimenzí času, kterou ve své teorii relativity představil Albert Einstein. Dívka se pokouší také derivovat, zná zápis rovnic i binární číselnou soustavu v podobě jedniček a nul. „Překvapilo nás to, na nás dívka působila naopak opožděně,“ řekl Aha! zdroj z Klokánku. Psychologové ale mají jasno. „Nejde o kresbu dítěte s poruchou intelektu nebo mozku, naopak je nadprůměrně inteligentní,“ shodují se odborníci.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.