Největší fanoušek prezidentů v Česku: Už mám 5324 Zemanů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Největší fanoušek prezidentů v Česku: Už mám 5324 Zemanů!

Pavel Kočiš se chlubí svou sbírkou artefaktů s Milošem Zemanem.
Pavel Kočiš se chlubí svou sbírkou artefaktů s Milošem Zemanem. (Foto Aha! – Jakub Poláček, Petr Novotný, Daniel Černovský, ara)

Někdo má rád holky, jiný zase vdolky a další »ujíždí« na prezidentech... Je ten třetí případ pro cvokaře? „Fanoušky měl i Churchill nebo de Gaulle,“ komentuje vášeň jednadvacetiletého Pavla Kočiše psychiatr Jan Cimický (68).

Fotky, výstřižky z novin, kresby, ale i »gumák«, čili humorná gumová podobizna obličeje Miloše Zemana (71). To vše zdobí stěny i strop pokoje Pavla Kočiše, zřejmě největšího prezidentského fanouška u nás. Fotek Zemana má přesně 5324!

Dali si cigárko
Mladého sběratele občas v Osnici u Prahy navštěvuje prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Naposledy byl za ním ve středu. „Uvidíme se zase v prosinci. Dám mu adventní věnec, který bude na Hradě součástí stolku vánočního poselství,“ těší se už Kočiš.

Se současným prezidentem se prý dosud viděl třikrát. „Naposledy jsme si spolu dali cigaretu,“ směje se Kočiš, který vždy na Hrad pošle nějaký dárek. Teď si třeba Ovčáček odvážel vlastnoručně nakládané okurky.

Kdo bude další?
Pokud v roce 2018 Miloš Zeman mandát neobhájí, budoucí vítěz prezidentských voleb rozhodně nemá místo v Kočišově pokoji jisté. „Bude záležet na tom, kdo se jím stane,“ uzavírá muž, který nyní pracuje jako stavební dělník, ale chtěl by být hradním zahradníkem.

Klaus je passé
Zemanovo místo v Kočišově pokoji dříve zaujímal Václav Klaus (75). „Všechno jsem si schoval do skříně,“ ujišťuje Kočiš, že 890 obrázků Klause ve smetí neskončil.

Psychiatr Cimický: Může to hraničit s obsesí
„Myslím si, že inklinuje k vysoce postaveným osobnostem, jde jen o sběratelskou vášeň. Někdo si vylepuje doma na zeď zpěváky či herce. Takhle měl své fanoušky Churchill, de Gaulle, u nás toto ale příliš časté nebylo. Někdy to může hraničit až s obsesí. Ti lidé nemají klid, pokud něco nemohou sehnat,“ říká psychiatr Jan Cimický (68).



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.