Po operaci invalida. Dostane odškodné 2,5 milionu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Po operaci invalida. Dostane odškodné 2,5 milionu

Karel Martinák je po operaci doživotním invalidou.
Karel Martinák je po operaci doživotním invalidou. (ČTK)

FRÝDEK-MÍSTEK – Téměř 2,5 milionu korun a doživotní měsíční renta 6000 korun. To je cena, kterou zaplatí frýdecko-místecká nemocnice poškozenému pacientovi Karlu Martinákovi (27) z Prostřední Bečvy na Vsetínsku, který se před sedmi lety stal po běžné operaci nosní přepážky invalidou.

Krajský soud v Ostravě o odškodnění rozhodl v odvolacím řízení a zvýšil tak původní milionovou částku, kterou muži už dříve přiřkl soud ve Frýdku-Místku. Soudce totiž uznal, že tak nízká částka nepokryje ani minimální náklady na Martinákovo ztíženépracovní uplatnění. Přesto se suma, kterou nemocnice bude muset zaplatit, ani nepřibližuje částce požadované Martinákovým advokátem. Ten pro pacienta za zmrzačení požadoval rovných 18 milionů. Před sedmi lety tehdy dvacetiletý Karel Martinák podstoupil banální operaci nosní přepážky, při níž ale utrpěl těžké poškození mozku. Od té doby je trvale invalidní.

Zástupce nemocnice Jozef Bohdan se odvolával na znalecké posudky, které neprokázaly žádné pochybení ze strany lékařů frýdecko-místecké nemocnice.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.