Podobnost, ze které mrazí – tohle už nemůže být náhoda... Teror páchají BRATŘI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Podobnost, ze které mrazí – tohle už nemůže být náhoda... Teror páchají BRATŘI!

Útoky v Bostonu nepřežili tři lidé!
Útoky v Bostonu nepřežili tři lidé! (Foto ara)

Hlavními aktéry bruselských teroristických útoků byli bratři Ibrahim (†29) a Chalíd (†27) Bakraouiovi. A když se ohlédneme do minulosti, zdaleka nejsou prvními bratry, kteří tak otřesný čin spáchali! Proč tomu tak je?

„Faktem je, že rodinná pouta jsou velice důležitá. Lidé z jedné rodiny si prostě daleko víc věří, dobře se znají a vědí, co od sebe očekávat,“ míní bezpečnostní expert Andor Šandor. „Nejznámějšími bratry teroristy byli bratři Carnajevové, kteří provedli bombový útok během bostonského maratonu v dubnu 2013,“ přidal hrůzný případ.

Podle pražského psychologa, který nechce být jmenován, jsou pravděpodobně bratři teroristé vychováváni v silném náboženském prostředí.

„Vliv rodiny a fanatismus víry pak způsobí, že přijmou za své názor o mučednictví a společně se podílejí na teroristických činech, někdy i s plnou podporou rozvětvené rodiny,“ říká. Roli pak může prý hrát také to, že bratři či bratranci drží při sobě a víc si věří při plánování útoku. Tím plně potvrzuje slova generála Šandora.

Jedna ze studií naznačuje, že až 30 procent členů teroristických skupin sdílejí rodinné vazby. Sourozenci často žijí ve stejném domě, mohou snadno komunikovat bez použití mobilních telefonů, které jsou pro policii »vyhledatelné«.

Houstonský psycholog Michael Winters to pak vysvětluje i obdivem ke staršímu bratrovi. „Když ten něco řekne, není o čem diskutovat. Protože jestli to dělá můj bratr, jde určitě o správnou věc,“ naznačuje myšlení sourozenců.

Celý článek si můžete přečíst v tištěné verzi Aha!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.