Používáte pomádu na rty? Ani nevíte, jak si škodíte! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Používáte pomádu na rty? Ani nevíte, jak si škodíte!

Nadměrné používání balzámu na rty nám může spíše uškodit, než pomoci.
Nadměrné používání balzámu na rty nám může spíše uškodit, než pomoci. (Foto: Profimedia.cz)

Doby, kdy byl v regálech drogerií jeden druh jeleního loje, jsou (bohužel) dávno minulostí. Dnes je nabídka zázračných tyčinek nepřeberná. Méně však někdy znamená více.

Spousta současných výrobců přidává do pomád na rty látky, které rty zvlhčují. Jedná se např. o bambucké máslo. Kromě toho, že tato složka pomádu velice příjemně ovoní a rty až nepřirozeně zjemní, není v podstatě moc o co stát.


Ne nadarmo se ale říká, že čeho je moc, toho je příliš. Nadměrným používáním pomád s těmito hydratačními aditivy si totiž můžeme více uškodit, než prospět. Jak správně OnaDnes.cz uvádí slova uznávaného newyorského dermatologa Joshui Zeichnera, právě kvůli těmto látkám mohou rty „zlenivět“. Nebudou se totiž dovlhčovat přirozeně, ale budou spoléhat pouze na pomádu. Ta by je nakonec mohla o schopnost přirozeného zvlhčování připravit úplně. Nebylo by tedy od věci vrátit se ke klasickým jelením lojům, které lze na rozdíl od těch značkových pořídit za pár korun. Ty totiž obsahují lanolín, který vytváří pouze ochrannou prodyšnou vrstvu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.