Zděšení hasiči: Skládka místo bytu! Domácí smeťák zapálila svíčka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zděšení hasiči: Skládka místo bytu! Domácí smeťák zapálila svíčka

Ohnisko požáru hasiči objevili uprostřed bytu, který připomínal skládku.
Ohnisko požáru hasiči objevili uprostřed bytu, který připomínal skládku. (pro Aha!: Milan Pacík)

PRAHA – Děsivá skutečnost, kterou sousedé pětačtyřicetileté ženy v ulici U Garáží v Praze 7 podle zápachu jen tušili, se v sobotu odhalila v plné síle. Přízemní byt, který byl více smetištěm a malou zoo než lidským příbytkem, začal hořet. Na majitele domu i hasiče čekal šok.

Děsivá skutečnost, kterou sousedé pětačtyřicetileté ženy v ulici U Garáží v Praze 7 podle zá-pachu jen tušili, se v sobotu odhalila v plné síle. Přízemní byt, který byl více smetištěm a malou zoo než lidským příbytkem, začal hořet. Na majitele domu i hasiče čekal šok.

Žena sbírala a doma ukládala vše, co venku našla – staré noviny, plastové lahve, hadry, dokonce součásti počítače a další veteš. Svůj svět bedlivě střežila. Odolávala dokonce snahám majitele domu i policie dostat se dovnitř. Se všemi vetřelci komunikovala výhradně přes dveře. Za tu dobu si doma z odpadu vytvořila souvislou, asi metrovou vrstvu. Společnost jí dělala jen zvířátka, která si v soukromém smetišti vytvořila vlastní nory. Výkaly po nich samozřejmě nikdo neuklízel. Jejich společná domácnost fungovala až do této osudné soboty.

„Žena si uprostřed místnosti zapálila svíčku. Od ní chytily věci kolem,“ objasnil příčinu požáru vyšetřovatel pražských hasičů. Ti přijeli naštěstí brzy, a tak plameny zasáhly jen asi metrovou plochu. Z hořícího čalounění u postele a odpadu kolem se ale po místnosti rozšířil hustý dým. „Protože bylo riziko, že se žena nadýchala kouře, odvezla ji záchranka na vyšetření do nemocnice,“ dodal vyšetřovatel.

Tím ovšem zásah hasičů neskončil. Pod hromadou odpadu museli mezi výkaly zachraňovat zvířátka, která paní chovala. „Bylo tam morče, pes, kočka a papoušek,“ upřesnil vyšetřovatel.
Zvířátka měla štěstí. O jejich výživu a hygienu se teď starají odborníci. „Pejsek, kříženec špice, je nyní v trojském útulku. Andulku a morčátko pracovníci odchytu odvezli do záchytné stanice v Dolních Měcholupech,“ řekla Aha! mluvčí pražské městské policie Vilma Častová. Hasiči odchytili také polodivokou vyhublou kočku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.