Vyhoštěný slovenský recidivista útočil na seniory: Přizabil je kvůli stokorunám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vyhoštěný slovenský recidivista útočil na seniory: Přizabil je kvůli stokorunám!

Kriminalisté získali záznamy z kamer, které jim k dopadení násilníka pomohly.
Kriminalisté získali záznamy z kamer, které jim k dopadení násilníka pomohly. (Foto Aha! – Jana Ulrichová a PČR)

Na staré lidi útočil na přelomu roku v ulicích Ústí recidivista (29) ze Slovenska. Napadal je velmi surově. Čtyři z jeho pěti obětí (66 až 90) jsou ve velmi vážném stavu dodnes v nemocnici.

Jeho motiv byl čistě zištný. Staré lidi si vyhlížel v centru. „Jel s nimi autobusem nebo trolejbusem na okraj města, a když vystoupili, na příhodném místě je přepadl,“ popsal kriminalista Martin Charvát. Dodal, že jeho zisk byl přitom minimální. „Asi necelé dva tisíce korun,“ řekl.


Kriminalistům nakonec pomohla svědectví a také kamerový záznam, ze kterého získali částečný popis pachatele. Udělali pak na něj velký zátah. Zadrželi ho u hlavního vlakového nádraží ve chvíli, kdy si vyhlížel svou další oběť, starší ženu. Zadržený Slovák se přiznal a ukázal policistům, ve kterých místech seniory přepadal.
Ukázalo se, že má za sebou bohatou trestní milost. Seděl i v Leopoldově. V Česku neměl co dělat. V roce 2010 byl totiž v Ústí za loupežná přepadení seniorů odsouzen a vyhoštěn.

Na Štědrý den útočil dvakrát
Zadržený Slovák začal svou loupežnou sérii 22. listopadu. Na Štědrý den dokonce zaútočil dvakrát, pak i o následujícím vánočním svátku. Jeho poslední obětí byl důchodce (90), kterého přepadl 5. ledna. Den nato ho policisté dopadli. Teď čeká na soud ve vazbě.

Přečtěte si
frannes
13. 1. 2016 • 16:44

proč si vůbec k nám nějaké recidivisty pouštíme , stačilo by jedno pravidlo a to ,že kdokoliv kdo má za sebou trestnou činnost v jiné zemi ,k nám nesmí .Propojit databáze trestaných a i kdyby přejel hranice neuspěl by při žádném přihlášení se doklady (ubytování, zaměstnání), ihned by byl vyhošťěn . Existují už i kamery napojené na databázi nežádoucích osob jež dle znaků v obličeji dokážou i v davu najít hledanou osobu . Stejně tak bych dal stopku pobytu v ČR drogovým dealerům, kapesním zlodějům a dalším kteří zjevně se neživí poctivě , tedy kradou, podvádějí atd.

-bello-
13. 1. 2016 • 15:09

Jo, další cizinec, co se díky Schengenu zase vrátí , i kdyby tady seděl desetkrát.Slováků je u nás jak nastláno, vyhnat polovinu z nich zpátky do jejich srabu, hned teď , včera bylo pozdě by byl ideál ! A nejen tyhle cigoše, ale i ty mladý nabušený idioty, co si myslí, že jim to tady patří.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.