Rodinná tragédie v Oskořínku: Markéta (†39) a Robert (†42) se zabili skokem ze sila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rodinná tragédie v Oskořínku: Markéta (†39) a Robert (†42) se zabili skokem ze sila!

Markéta a Robert skoncovali se životem skokem ze sila.
Markéta a Robert skoncovali se životem skokem ze sila.  (Foto: ara)

Statisícové dluhy, které po sobě zanechala Markéta B. (†39) z Oskořínka na Nymbursku předtím, než spáchala sebevraždu skokem ze sila možná zdědí její tři dcery!

Markéta nasekala obrovské dluhy kvůli hraní internetových her na počítači a mobilu. Když nevěděla, jak dál, spáchala sebevraždu. Její přítel Robert (†42) se se smrtí milované ženy nedokázal smířit a rozhodl se skoncovat se životem na stejném místě jako ona. Jen o měsíc později.  Po rodičích zůstala sedmiletá dcera Janička , která navštěvuje teprve druhou  třídu  a další dvě dcery (17 a 20 let). Ty  měla Markéta z předchozího vztahu.  „Praxe bude taková, že soud nezletilým dětem určí opatrovníka a ten by měl spravovat veškeré dědictví, tedy i dluhy. Může se ale rozhodnout, že dědictví nepřijme. V tom případě dluhy jako by neexistovaly,“ vysvětluje advokát Jan Černý.

Další možností je podle advokátky Karoliny Zelenkové takvané vyhrazení si soupisu pozůstalosti. To by znamenalo, že by děti uhradily dluhy jen do výše, která odpovídá výši  zděděného majetku. Podle deníku Aha! mají teď malou Janičku v péči prarodiče a rozhodnutí, tak bude záviset zejmě na nich. Obyvatelé malé obce na Nymbursku jsou tragédií otřeseni.  Markéta s Robertem měli mezi místními spoustu známých – oba mimojiné pracovali ve zdejším zemědělském družstvu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.