SPLNĚNÝ SEN: Na tohle objetí čekala desítky let! Důvod vám vžene slzy do očí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

SPLNĚNÝ SEN: Na tohle objetí čekala desítky let! Důvod vám vžene slzy do očí!

Fotografie
Fotografie (internal)

Američanka Amanda Scarpinati žijící v New Yorku (38) si splnila svůj sen! Po 20 letech usilovného pátrání se konečně setkala se zdravotní sestrou, která se o ni starala, když jí bylo nejhůře. Amanda totiž ve 3 měsících utrpěla těžké popáleniny. Proto byla umístěna do nemocnice Albany Medical Center, kde se o ní starala tehdy 21-letá Susan.

Až díky sociálním sítím se Amandě Scarpinati podařilo to, po čem toužila od svých osmnácti let, uvedl server DailyMail. Od té doby se totiž horlivě snažila vyhledat zdravotní sestru, která se o ni v době jejích nesnází po těžkých popáleninách starala. Jediné, co měla v ruce, byla černobílá fotografie, kterou v roce 1977 otiskl věstník nemocnice Albany Medical Center. Na ní je hledaná zdravotní sestra vyfotografována s malou Amandou, kterou drží v pevném objetí. Fotku Amanda opatrovala celá léta jako oko v hlavě. Věděla, že se díky ní jednou podaří najít ženu, kterou si celý život přála znovu potkat.

Nemožné se stalo skutečností! Ve chvíli, kdy už své snažení Amanda pomalu vzdávala, rozhodla se využít mocné síly sociálních sítí. Černobílou fotografii zveřejnila na Facebooku s prosbou, aby se do hledání a sdílení zapojilo co nejvíce lidí. To se také stalo. Během několika hodin měla fotografie přes 5 000 sdílení napříč celou zemí. Mise byla úspěšná a dosud neznámá tvář měla nyní identifikaci: zdravotní sestra se jmenuje Susan Berger!

K vytouženému setkání došlo za účasti médií a fotografů. Ani jedna z žen neskrývala své emoce a slzy dojetí. „Ó můj Bože, jsi skutečná,“ pronesla Amanda v prvních vteřinách poté, co její opatrovatelka Susan vkročila na pódium. V pevném objetí setrvaly ještě několik momentů poté. Bergerová prohlásila: „Jsem stoprocentně jedna z nejšťastnějších zdravotních sestřiček na světě! Je nádherné, když si vás někdo kvůli vaší práci pamatuje celý život!“ Na otázku, zda si Amanda myslí, že by z toho setkání mohlo vzejít přátelství, odpověděla bez rozmýšlení: „V podstatě to vždy bylo přátelství, jen o tom Susan nevěděla!“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.