Krvavá řež v jihočeských Horusicích šokovala okolí: Zmasakrovali rodinu podnikatele! Dva členové bojují o život... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Krvavá řež v jihočeských Horusicích šokovala okolí: Zmasakrovali rodinu podnikatele! Dva členové bojují o život...

V tomto domě s dílnou se hrůzná tragédie odehrála.
V tomto domě s dílnou se hrůzná tragédie odehrála. (Foto Aha!: Vlaďka Hradská)

Přepadení jak z brutální gangsterky zažili členové malé rodinné firmy. Ve středu večer vtrhli do domu maskovaní muži a surově je zbili tyčemi. Ze sedmi přepadených dva bojují o život, další dva jsou těžce zraněni.

Útočníci v kuklách šli do domu s dílnou na konci vesnice u Veselí nad Lužnicí zřejmě najisto. Šokované obyvatele spoutali, některým přes hlavu přehodili deky a brutálně je zbili železnými tyčemi. S napadenými neměli žádné slitování.

„Na místo po nahlášení ve 21.20 hodin vyjelo pět sanitek. Dva muži s těžkým mozkolebečním poraněním byli v kritickém stavu odvezeni do nemocnice v Českých Budějovicích, další dva skončili v Táboře. Oba utrpěli zranění na hlavě, z toho jeden těžké a jeden středně těžké,“ řekla mluvčí záchranky Petra Kafková.

Podle informací Aha si útočníci odnesli peníze. Příbuzní nechtěli včera o tragédii mluvit, v šoku jsou i sousedé. „Nikdy se tady nic nestalo. Je to velmi slušná rodina. Bydlíme na konci vsi, kde skoro nikdo nejezdí. Ve 20 hodin jsem šla na záchod a byl klid. V půl desáté kozy hrozně mečely, ty se ozývají, když se něco děje. Až pak jsem zjistila, co se stalo,“ řekla evidentně otřesená sousedka Marie Boušková. Koho si útočníci vybrali?
Rodinná firma HF moto, s.r.o., Martina Hadrávka je na českém trhu mezi sběrateli a členy veteran klubů dobře zavedená. Začínala s výrobou náhradních dílů do historických motorek, zejména Jawy a ČZ. „Majitel je uznávaný znalec, sběratel veteránů a vyhledávaný výrobce součástek. Jsme v šoku z té brutality a z toho, že i v tomto oboru jsou praktiky těch nejhorších mafiánů možné. Není ale jasné, jestli jde o konkurenční boj, nebo jen o loupež,“ řekl Aha! jeden ze sběratelů historických vozidel.

Policie žádá o pomoc
Policie zatím případ šetří jako loupežné přepadení. „Žádáme každého, kdo se v Horusicích pohyboval v době od 19 do 22 hodin a mohl si všimnout osob nebo vozidel, aby se přihlásili na 158. Zvláště žádáme řidiče, kteří jeli kolem Horusic ve směru České Budějovice – Veselí nad Lužnicí, případně na Třeboň a ty, jež mají v autě zapnutou kameru,“ vyzvala policejní mluvčí Lenka Kozoňová s tím, že každá informace je pro kriminalisty cenná.

Přečtěte si
6010
18. 9. 2015 • 15:48

Tato doba je plná zla , nenávisti a zlodějů.A bude hůř.Jestliže se nám ta naše republika zaplní imigranty, tak se budeme bát vylézt z baráku.Ale je vidět, že ti darebáci si i tu cestu do baráku najdou.Nezbývá nám nic jiného, než si opatřit zbraň a zbrojní průkaz.Jiné řešení nevidím.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.