Obhájce ženy, která brutálně zabila čtyři děti záhadně zmizel! Únos? Vražda? Sebevražda? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Obhájce ženy, která brutálně zabila čtyři děti záhadně zmizel! Únos? Vražda? Sebevražda?

 Pohřešovaný advokát.
Pohřešovaný advokát. (Foto Aha!: Jitka Pecharová)

Má souvislost záhadné zmizení advokáta Bohumila Budínského (55) z Hradce Králové s kauzou vraždy čtyř dětí? Před dvěma měsíci si odešel zasportovat a od té doby ho rodina neviděla. Jeho žena popsala, jak ho ničilo zastupování matky-vražedkyně Romany Zienertové.

„Odešel dopoledne a dceři řekl, že si jde zaběhat a vykoupat se. Bylo normální, že šel sportovat. Ovšem nebylo obvyklé, že si bral batoh,“ vyprávěla Aha! Zdena Budínská, manželka advokáta, který zmizel týden před svými 55. narozeninami. Když se odpoledne nevrátil, šli ho blízcí hledat.

Druhý den našla rodina v jeho aktovce dopis. „Byl podivný, stručný, strohý. Napsal vlastně jen to, že co mohl, to už dokázal, a teď už by byl jen na obtíž,“ přiblížila choť obsah psaní. Bylo tak jasné, proč doma nechal mobil. Tomu, že by si ublížil, však nechce věřit. Připouští, že ho deptaly osudy lidí, které zastupoval.

Práce advokáta, které se Budínský začal věnovat v roce 1991, ho ničila už dlouho. Podle manželky byly problémy patrné už v době, kdy se stal obhájcem vražedkyně Zienertové, tedy od roku 2011, kdy žena povraždila čtyři děti, ale pak tvrdila, že si na to nepamatuje. Dostala doživotí. Tento případ jeho deprese jen prohluboval. „Byl mu přidělen náhodou jako obhájci ex offo. Jinak takové případy běžně nedělal. Vše si moc bral. Možná tu kauzu neměl vzít,“ povzdechla si Zdena Budínská.

Smrtí nevyhrožoval
„V poslední době říkal, že už to nezvládá, nemá sílu a byl smutný a deprimovaný. Kdyby se mu něco stalo, to by se podle mě už našel,“ prozradila manželka. Doufá, že se muž pohybuje v ústraní. Možná žije jako bezdomovec. „Pokud se nechce vrátit, nechci to a chápu ho. Chci ale vědět, co s ním je, abych se netrápila,“ řekla žena. „Cítím beznaděj, protože jsme se měli rádi, třicet let jsme šťastně žili,“ zoufala si Zdena.

Policie je beze stopy
Policisté při pátrání po Bohumilu Budínském využili všechny možné prostředky. Muže hledali na zemi, na vodě i v ní i pomocí vrtulníku, ale marně. Proto prosí veřejnost o pomoc při pátrání a advokáta žádají, aby se sám ozval, pokud někde žije. Ideálně na linku 158.

Koho ještě obhajoval?
*Pedofila Huga Hurku, který dlouhodobě pohlavně zneužíval, vydíral a znásilňoval dvě nevlastní nezletilé dcery. Soud deviantovi uložil 9letý trest a ústavní léčbu.
*Výrobce marihuany z Bukoviny na Hradecku, kteří vypěstovali 499 rostlin konopí k výrobě marihuany. Dostali podmínky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.