Tyhle fotky dojaly svět - změní přístup k uprchlíkům? Ajlan (†3) místo nového života smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tyhle fotky dojaly svět - změní přístup k uprchlíkům? Ajlan (†3) místo nového života smrt!

Změní tato fotografie názor Evropy na uprchlíky?
Změní tato fotografie názor Evropy na uprchlíky? (Foto: Reuters, ara)

Díváte se na bezvládné tělo tříletého chlapečka, jehož hlavičku lačně olizují nemilosrdné vlny. Právě v těch se cestou do Evropy utopil i se svým starším bráškou. Fotografie dítěte ležícího na bříšku s tváří zabořenou do písku obletěla celý svět s jasným posláním: Nenechte umírat děti!

Malý Ajlan (†3) nejspíš ani nevěděl, proč musí opustit svůj domov. Rodiče mu možná tvrdili, že jedou na výlet. Že už se nikdy nevrátí, bylo v plánu – takhle to ale rozhodně dopadnout nemělo... Lidé jsou zveřejněním poněkud drsných záběrů mrtvého chlapečka právem pobouřeni. Jenže o to právě jde! Obměkčí fotografie nebohého Aylana evropské politické špičky, které proti uprchlíkům vystupují tak tvrdě? Začnou konečně vnímat uprchlíky jako lidi a ne jako »havěť«, jak je nedávno nazval britský premiér David Cameron?

 

Aylan Al-Kurdi a jeho bráška Ghalib – oba utonuli.

Pohled na bezvládné tělíčko otřásl i otrlými záchranáři.

Přečtěte si
news
5. 9. 2015 • 16:35

Je to havět at zustanou tam kde se narodili nejsou výtání uprchlíci.... každý ma své problémi a proč řešit nějaké cizí od to ho tam maj svou vládu .......at se utopí všichni kdo chce emigrovat

hejhej
5. 9. 2015 • 14:01

rentierskej:

elzbet1
5. 9. 2015 • 01:30

A kdo jednou bude litovat naše děti,až ve své zemi budou trpět hlady a nebudou mít kde bydlet? Kam budou migrovat ony? Touhle obrovskou migrací se nic nevyřeší,pochopí to už také konečně někdo a vyslyší tuhle "připomínku"? Už teď sbíráme víčka na nemocné naše děti a finance na obědy pro naše děti. Migrantům je třeba pomoci v jejich zemi!!! Jinak to nikdy neskončí,nebo je to něčí záměr, Evropu jako takovou zlikvidovat???

-bello-
4. 9. 2015 • 12:16

Bez víza nemohou Syřané v současnosti počítat s povolením ke vstupu do žádné arabské země kromě Alžírska, Mauritánie, Súdánu a Jemenu, podotýká server BBC. Do EU víza mají ?

vuhp
4. 9. 2015 • 11:57

Citové vydírání, nic jiného.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.