Recidivista (51) řádil na hřbitovech: Neuvěříte, o co obral 81 nebožtíků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Recidivista (51) řádil na hřbitovech: Neuvěříte, o co obral 81 nebožtíků!

Nepoučitelný recidivista mrtvým páčil z úst zlaté zuby a náhrady.
Nepoučitelný recidivista mrtvým páčil z úst zlaté zuby a náhrady. (Foto Aha!: PČR)

Z otvírání hrobů a okrádání mrtvých si udělal živnost recidivista (51) z Litoměřicka. Okradl 81 nebožtíků, z čelistí jim rval zlaté zuby…

Už v roce 2013 byl za to obviněn, v ohavné činnosti ale dál pokračoval. Teď skončil ve vazbě. Kriminalisté zjistili, že má na svědomí dalších nejméně 81 vykradených hrobů. Vybíral si staré honosné hrobky, u nichž odsunul desku, v rakvi na úrovni hlavy vyřízl otvor a rozbil sklo, které bylo pod tím. Mrtvým pak páčil ze zubů a protéz zlato. 

„Vykrádal hroby v Ústeckém, Libereckém a Královéhradeckém kraji,“ uvedl Renát Calvitti, šéf rumburské kriminálky, která vykradače nakonec dopadla. „Přiznal se,“ dodal kriminalista s tím, že například jen v Rumburku dopadený otevřel 68 hrobek, některé hřbitovy navštívil dvakrát.

Otevření hrobky: Zloděj 20 minut, hasiči 4 hodiny!

Vyšetřovatelé uvedli, že se muž od svého minulého dopadení značně zdokonalil. „Hrobku, do které se hasiči s hydraulikou dostávali čtyři hodiny, měl podle svých slov otevřenou za dvacet minut,“ uvedl kriminalista, který na případu pracoval. Pachatel také pečlivě zametal stopy. „Na desky vracel dokonce popadané větvičky, i mech aranžoval zpátky na místo, tak aby nebylo poznat, že hrob někdo nedávno otevřel,“ popsal. Platné mu to ale moc nebylo. Policisté ho sledovali od ledna, v červenci ho pak dopadli. Za hanobení lidských ostatků a poškození cizí věci mu hrozí až tři roky vězení.


 





Autor: 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.