Premiér Sobotka dostal mandát ohledně uprchlíků: Hranice nezavřeme! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Premiér Sobotka dostal mandát ohledně uprchlíků: Hranice nezavřeme!

Bohuslav Sobotka
Bohuslav Sobotka (Foto Aha! – Ladislav Křivan, Pecák, Martin Sekanina, Martin Hurda, Daniel Černohorský, ar)

Přijmeme stovky uprchlíků, ale podle vlastního výběru a dobrovolně! S takovým mandátem odjede dnes na summit EU premiér Bohuslav Sobotka (43, ČSSD). Toto stanovisko mu včera posvětila vláda.

„Bude mluvit o tom, že Česká republika je schopna být solidární sama a dobrovolně. Nepotřebujeme, aby nám někdo přikazoval, co máme dělat,“ řekl státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza (42, ČSSD) poté, co vláda schválila mandát pro premiéra na summitu. „Jsme schopni přijmout řádově stovky uprchlíků, jednání Evropské rady ale nebude o konkrétních číslech,“ prozradil Prouza a dodal: „Nejsme v situaci, kdy bychom chtěli uzavírat hranice.“

Prozatím bude vláda diskutovat se zaměstnavateli a odbory, kde by byla pro migranty volná místa, aby se mohli integrovat do společnosti. „Bude to o diskusi s kraji a obcemi, kde můžeme nabídnout bydlení,“ dodal Prouza. Podle něj bude na prvním místě u výběru uprchlíků jejich bezpečnostní prověrka.

Přichází doba plotová?

Navrhované kvóty na přerozdělování uprchlíků odmítá nejen Česko, ale i další země. Rakousko a Německo zostřily hraniční kontroly, slovenský premiér Robert Fico (50) ve středu připustil, že Slovensko uprchlíky přijme, ale také pouze na dobrovolném principu. To Maďarsko chce postavit 175 kilometrů dlouhý plot na hranicích se Srbskem.

Autor:  kol

Přečtěte si
-bello-
26. 6. 2015 • 09:32

UE Parlament chrní a je třeba ho rozpustit! . ČLÁNEK III-267 1. Unie vyvíjí společnou přistěhovaleckou politiku, jejímž cílem je ve všech etapách zajistit účinné řízení migračních toků, spravedlivé zacházení pro příslušníky třetích zemí oprávněně pobývající v členských státech, jakož i předcházení a zesílená opatření pro boj proti nedovolenému přistěhovalectví a obchodu s lidmi . Hm, tak mě zajímá proč nezesílí opatření a nevrací je zpátky!

ad-ga
26. 6. 2015 • 09:04

a od koho dostal mandát? Že o tom nic nevím, že by se mě někdo ptal na souhlas! Nikoho sem nebrat, co s takovými tady budeme dělat? Kdo jim bude všechno platit? MY?

bobosa
26. 6. 2015 • 08:48

Nedávno hromada lidí odevzdala policajtum své zbraně ,,,škoda...budou je potřebovat.

vlamore
25. 6. 2015 • 14:24

Přeskočená věta-oprava.....Už večer nepůjdeme na procházku,do obchodu,nic!!

vlamore
25. 6. 2015 • 14:19

Bello...to zaplatíme my-my všichni .Brusel vybere peníze od států,seberou z nich obrovskou hromadu na svý *výplatečky*,viagru,hotely a kurvy a milostivě dají zpět státům omrvinky.Ten kdo vymyslel EU,měl by být veřejně popraven.Dojde doba,kdy bílí budou v okovech sloužit černém a to ve vlastních zemích,které si zbudovali.Okamžitě všechno ven.......a postavit ploty!!Už nepůjdeme kdo jim dojde do rany.totiž nikdy večer na procházku,do obchodu,nic. Budou nám zabíjet naše děti a vnoučata....prostě kdo jim dojde do rány.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.