Víme, kolik uprchlíků v Česku přibude do Vánoc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Víme, kolik uprchlíků v Česku přibude do Vánoc!

Česko se v první řadě postará o lidi, kteří utekli před násilím do uprchlických táborů.
Česko se v první řadě postará o lidi, kteří utekli před násilím do uprchlických táborů. (Foto: Reuters)

Dobrovolně přijmeme 1500 uprchlíků, tak se s Bruselem dohodl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). A věci se dají do pohybu rychle. První »várka« 400 lidí už by totiž měla být v republice do Vánoc! Prozradil to státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza po prvním jednání pracovní skupiny, která vše připravuje. 

Uprchlíky, převážně Syřany, si vyberou Češi v táborech mimo EU. Ti budou muset ihned podstoupit bezpečnostní prověrku, začnou se seznamovat s češtinou a životem v Česku. U nás stráví 3 až 6 měsíců v uprchlických zařízeních, než se vyřídí azyl. Pak se přestěhují do vybraných obcí, kde dospělí dostanou práci a děti půjdou do škol. Na začleňování uprchlíků a boj proti ilegální migraci získá letos ministerstvo vnitra čtvrt miliardy navíc, na příští rok chce rovnou miliardu.

Přečtěte si
elvier
7. 8. 2015 • 19:49

A Vanoce travi u politiku?Pane Sobotko a vlado CR,ja se ptam,kdy zacnete respektovat nazor lidi,co tu plati dane a pojisteni?proc nejsou penize na nase mladsi rocniky.na skoly a na poslouchame jak nebudou duchody,zdravotnictvi.Proc tahle l*za a nemakacenka maji vse zdarma?delate si z lidi akorat dojny kravy a kaslete na to,ze lidi maji strach o budoucnost a sve tradice.

malejavelkej
18. 7. 2015 • 08:39

Asi se s rodinou vystěhuju do Austrálie, ta si své uhlídá. Naše děti nečeká nic dobrého. Proč máme živit celou Afriku? Ať si své problémy řeší tam.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.