Vyšní Lhoty: Nové bydlení pro 220 běženců! Místní je tu ale nechtějí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vyšní Lhoty: Nové bydlení pro 220 běženců! Místní je tu ale nechtějí!

Vyšní Lhoty vstup do uprchlického tábora. Radim Fučík u plotu, který se podle něj dá lehce překonat.
Vyšní Lhoty vstup do uprchlického tábora. Radim Fučík u plotu, který se podle něj dá lehce překonat. (Foto Aha! – Jiří Krušina, ČTK)

Od dnešního dne bude mít 840 obyvatel Vyšní Lhoty na Frýdecko-Místecku nové sousedy. Až 220 imigrantů v uprchlickém zařízení nikdo z obyvatel ale nechce.

Do areálu se měli první uprchlíci stěhovat až v průběhu září, teď je vše jinak. „Z ministerstva vnitra nám bylo oznámeno, že první uprchlíci budou přivezeni v pátek,“ řekla Aha! včera starostka Vyšní Lhoty Dana Nováková.
Lidé se imigrantů bojí. Ministerstvo slibovalo čtyři metry vysoký žiletkový plot. Ten zatím nestojí. „Jeden z objektů, do něhož bude přivezeno 220 uprchlíků, je oplocen jiným druhem plotu. Bylo nám slíbeno, že policie zabrání útěkům imigrantů. To, že k nim bude docházet, je logické. Všichni lidé z tohoto zařízení totiž budou vráceni zpátky do svých zemí,“ dodala starostka.

Imigranty nechtějí!
Lidé v obci jsou jednoznačně proti příchodu uprchlíků. „Mám strach a logicky kdo by jej neměl. Vždyť mám dvě malé děti. V republice je řada areálů mimo obydlené území. Uprchlíky měli odvézt tam. Ne do centra krásné podhorské obce,“ pronesl Karel Dohnal.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.