Běženci mají tuberu: Léčbu platíme my! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Běženci mají tuberu: Léčbu platíme my!

Problém s nárůstem tuberkulózy řeší už sousední Německo. „Více než polovinu nemocí přinesli pacienti ze zahraničí. Častá je mezi přistěhovalci z východní Evropy a z Afriky,“ uvedl šéf infekčního oddělení z tamního ministerstva zdravotnictví Udo Götsch.
Problém s nárůstem tuberkulózy řeší už sousední Německo. „Více než polovinu nemocí přinesli pacienti ze zahraničí. Častá je mezi přistěhovalci z východní Evropy a z Afriky,“ uvedl šéf infekčního oddělení z tamního ministerstva zdravotnictví Udo Götsch. (Foto: Nadační fond Generace 21)

Od začátku roku překročilo naše hranice přes 3000 nelegálních uprchlíků a každý den se valí další. Mnoho z nich přináší i tuberkulózu, proti níž se u nás přestalo povinně očkovat. 

„Kolegové lékaři, kteří se nemocí zabývají, letos říkají, že vnímají nárůst počtu nemocných,“ řekl idnes.cz lékař Rolando Arias. Každého běžence tak pro jistotu čeká vyšetření, rentgen a případné očkování. To zaplatíme my všichni. Každý běženec se automaticky stává pojištěncem VZP ČR, která péči musí lékařům uhradit. A to nejsou jediné náklady. Řadu jich musí ve špitálech hlídat policie, aby neutekli...

Autor:  et,fab

Přečtěte si
bobosa
8. 8. 2015 • 18:05

Na nemocné střádáme vršky od petek,duchodci nemají co jíst a titi přivandrovalci kteří tady neodvedli do kasy ani kačku mají v čr vše zdarma?kuuuurva chci předčasné volby,vládu okamžitě zažalovat za veřejné ohrožení a diskriminaci národa....to je,,bu..emigruju do USA a tam se budu chtít mít taky dobře.

elvier
7. 8. 2015 • 19:27

A kdo ji bude platit nam slusnym lidem?proc mam tady zivit a lecit tyhle .Nechapu.At si to zaplati ze sveho.penez maji dost na cestovani Evropou

hejhej
30. 7. 2015 • 11:48

zzapp: EU a naši "zákonodárci", kteří vůbec nehájí zájmy českých občanů, ale přiživníků a přistěhovalců , za naše peníze.

zzapp
29. 7. 2015 • 21:42

...a do prde..le... každý běženec se automaticky stává pojištěncem VZP........????....... Hm, ..sakrrra... že do 30.6. jsem změnit pojišťovnu nestihla...!!! Navíc, očkovat se proti žloutence kterou ty prasata šíří...za 3000 dvě vakcíny si platí pacient, VZP přispěje 500,- Kč...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.