Už za týden se v Česku můžete vydat mezi lvy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Už za týden se v Česku můžete vydat mezi lvy!

Zajímavá podívaná!
Zajímavá podívaná! (Foto pro Aha!: Zdeněk Čermák)

Už příští týden se návštěvníci královédvorské zoo budou moci vydat na projížďku v Česku unikátním lvím safari! Návštěvníci se k volně vypuštěným lvům dostanou po projetí stávajícím safari s kopytníky a ptáky. 

Bude jen na nich, zda do části se šelmami vjedou, či nikoliv. Zatím v něm na půlkilometrové trase uvidí jen tři lví bratry. Později i samice. „Důležité je, aby byli ohleduplní. Pokud budou stát nevhodně a budou se dělat fronty, naše auto, které bude v safari jezdit jako trvalý dohled, je může požádat, aby odjeli, anebo si lví safari projeli ještě jednou,“ upozornil včera ředitel zoo Přemysl Rabas.

Při projíždění lvím safari musí být auto zamčené a okna zavřená. Řidič nesmí v celém safari používat klakson! Ve voze je zakázáno mít psa! V době zkušebního provozu stojí projížka 100 Kč za auto, po oficiálním otevření se cena zvýší na 195 Kč.

S lvicemi se poprali, zatím bez nich!

Trojice lvích bratrů z Anglie působí klidně, jelikož jsou spolu od narození. V pohodě byli i v době, kdy je pracovníci zahrady spojovali se čtyřmi lvicemi z Holandska, které by měly v safari být s nimi. Idylka ale trvala jen pár dní. Došlo ke konfliktu. Samice totiž začaly dorážet. „Jedna lvice ležela přes lva, a jak se nadzvedl a chtěl vstát, spadla a začala mela, která skončila pokousáním dvou lvic,“ uvedl mluvčí zoo Jan Stejskal. Později
se zahrada zase pokusí o sloučení, ale zatím jen se dvěma samicemi.

Autor:  jp

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.