To je šok: Žena, kterou na safari zabil v autě lev, byla tvůrkyně seriálu Hra o trůny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

To je šok: Žena, kterou na safari zabil v autě lev, byla tvůrkyně seriálu Hra o trůny!

Fotografie
Fotografie (internal)

»Turistku v Africe zabil lev poté, co si během safari stáhla okno v autě, aby si pořídila dobrou fotku.« Tato velmi stručná zpráva obletěla v pondělí odpoledne svět. O něco později se však ukázalo, že onou turistkou byla tvůrkyně celosvětově úspěšného seriálu Hra o trůny, který slaví úspěchy i v Česku.

Devětadvacetiletá Katherine Chappell měla v seriálu na starosti podle Daily Mailu speciální efekty. V Jihoafrické republice byla na dovolené a také přijela podpořit boj proti pytlákům. Paradoxně jeden zástupce druhu, za který chtěla bojovat, ji o život připravil.

Katherine cestovala autem se svým průvodcem, když šelma otevřeným oknem skočila dovnitř. Pan Potgieter nicméně odmítá, že by porušili pravidla parku a cestovali s otevřenými okny vozu. „To není pravda, opravdu není,“ řekl reportérům 66letý muž do telefonu s tím, že je stále v šoku.

Podle jeho ženy je Potgieter úplně na dně a smrt mladé Američanky je to nejhorší, co dosud zažil. Podle tvrzení společnosti provozující cesty autem po safari, si Američanka sama otevřela okno. Zřejmě proto, aby se jí povedlo udělat lepší fotku. Jenže pak přišel útok lva, který si jí zakousl do krku.

Zaměstnanci parku se snažili Katherine pomoci, ale její zranění byla příliš vážná. Slečna Chappellová zemřela.

Vše se mělo odehrát tak, že v pondělí Katherine a její průvodce (pan Potgieter) nasedli do terénního 4x4 a vydali do parku mezi lvy.

Okolo půl třetí odpoledně Katherine fotila, když lev zaútočil. Američanka měla otevřené okno, takže šelma měla volnou cestu. Průvodce se snažil šelmu z vozu vyhnat, ale ta zaútočila. Vážně ho poranila na rukou a Katherine se zakousla do krku.

Zoufalý průvodce, sám zraněný, se pokusil zastavit krvácení Katherine vlastníma rukama a rovněž zavolal pomoc. Jenže ta už přišla pozdě.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.