Leukemie v osmi letech: A stal se modelem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Leukemie v osmi letech: A stal se modelem!

Fotografie
Fotografie (internal)

Jen málokdo si dokáže představit, jaké to je, bojovat s rakovinou... Navíc, když se jedná o dítě. Adámek (8) z Poděbrad se při nemoci stal modelem. Nafotil kampaň na podporu ostatních dětí se zákeřnou chorobou.

Adámek bojuje s lymfoglastickou leukemií (Aha! informovalo). Rakovina zaútočila ve chvíli, kdy chlapec nastupoval do první třídy. „Na chemoterapie jsme dojížděli několikrát týdně. Nejdelší pobyt byl paradoxně na konci akutní fáze, kdy byl Adámek už hodně unavený a nemohl chodit. Tenkrát jsme byli měsíc v kuse v nemocnici,“ popisuje jeho maminka Hana Novotná (40).

Nyní se malý bojovník nachází v takzvané udržovací léčbě. Ta, když vše půjde podle plánu, skončí už za 5 měsíců – tedy v říjnu. Po téměř celou dobu léčení rodině finančně vypomáhá nadace Dobrý anděl. A právě pro ni se Adámek se svoji maminkou Hanou rozhodli nafotit kampaň. „Nejdříve se styděl a byl trochu nesvůj, ale spolupráce s týmem byla skvělá, byla optimistická atmosféra,“ vzpomíná na focení Novotná.

I my se chceme stát anděli

„Moc si vážíme lidiček se zlatým srdcem, kteří dobrovolně a s čistým úmyslem přispívají nám a ostatním rodinám v těchto těžkých chvílích. Až se náš Adámek uzdraví a situace se obrátí, i my se staneme Dobrým andělem,“ věří maminka Adámka Hana Novotná.

Dobrý anděl

Chcete se stát anděly a přispívat odinám nemocných dětí? Zkuste to přes www.dobryandel.cz. Peníze od vás budou rozděleny rodinám do posledního haléře, provozní náklady hradí zakladatelé fondu ze svých peněz.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.