Boj statečné Sašenky (5) se zákeřnou leukemií: Rok strašných útrap! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Boj statečné Sašenky (5) se zákeřnou leukemií: Rok strašných útrap!

2015: Před ukončením léčby se Saša nechala vyfotografovat se svými rodiči.
2015: Před ukončením léčby se Saša nechala vyfotografovat se svými rodiči. (Foto: Dobrý anděl)

Sašence Hurné je pět let a jen málokdo si dokáže představit, čím vším si už muselo tak malé děvčátko projít... Ve dvou letech jí lékaři diagnostikovali leukemii. Nyní je už léčba ukončena, jako její následek se u ní ale objevila epilepsie a léčí se i pro poruchu rovnováhy.

Vše začalo bolestí nožiček a vysokou horečkou, když byly malé Sašence dva roky. Její maminka Ilona (37) proto okamžitě holčičku sbalila a odvezla do nemocnice, kde jim lékaři po sérii vyšetření sdělili děsivou zprávu: „Vaše holčička má leukemii.“ Sašenku okamžitě i s maminkou hospitalizovali a začala náročná a dlouhá léčba. Dokonce tak, že během prvního roku léčby byla Saša doma pouhých 15 dnů. Zbytek strávila v nemocnici, která se pro ni na čas stala druhým domovem. „Když byla u mé dcery diagnostikována akutní leukemie, zhroutil se mi můj život,“ vzpomíná na nejtěžší chvíle ve svém životě maminka Ilona.

I když byla v srpnu 2014 léčba Sašenky ukončena, stále ji provází komplikace. Nedávno ji byla diagnostikována epilepsie a je vyšetřovaná pro poruchu rovnováhy. Přesto vše si nyní může užívat dny se svou rodinou a kamarády a moc se těší na to, až půjde do školky...

Léčbou se jí změnily vlásky

Často se stává, že se vlivem chemoterapie dětem změní vlásky. Z rovných jim například narostou hustší a kudrnatější. „Saša měla na začátku dlouhé blonďaté vlásky, které po chemoterapii narostly v krásné kaštanové kudrlinky,“ říká maminka Ilona.

Děkuje dobrým andělům

Kromě léčby musela maminka řešit i finanční problémy – byla v rozvodovém řízení, a navíc jí končila rodičovská dovolená. Naštěstí dostala kontakt na nadaci Dobrý anděl, která rodině začala pomáhat. Najednou měla peníze na dopravu, na potřebné léky, vitaminy či nízkobakteriální stravu, která je nedílnou součástí léčby. „Chtěla bych takto poděkovat všem dobrým andělům, kteří mi pomáhají překlenout toto těžké období,“ vzkazuje dárcům Sašina maminka.

Chcete pomoci?

Chcete se stát i vy anděly a přispívat rodinám nemocných dětí? Zkuste to přes www.dobryandel. cz. Peníze od vás budou rozděleny rodinám do posledního haléře, provozní náklady hradí zakladatelé fondu ze svých peněz.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.