Šílenec na Šumpersku házel ovce ze srázu: Pět jich zabil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šílenec na Šumpersku házel ovce ze srázu: Pět jich zabil!

Proč dotyčný zabíl ovce, není zatím jasné. (ilustrační foto)
Proč dotyčný zabíl ovce, není zatím jasné. (ilustrační foto) (pro Aha! – Lucie Bílá a Filip Kratochvíl)

Šumperští policisté vyšetřují neobvyklý případ týrání zvířat. Neznámý pachatel házel ovce ze srázu u silnice. Pět ovcí uhynulo. Čtyři byly mrtvé na místě, pátou musel utratit veterinář kvůli rozsáhlým zraněním. Pachateli hrozí až pět let vězení. Policisty na případ upozornil anonym, řekl dnes ČTK krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Incidentu se odehrál v pondělí odpoledne vedle silnice mezi obcemi Maršíkov a Sobotín. Pachatel odtud shodil ze srázu pět ovcí. "Přivolaní policisté nalezli čtyři ovce bez známek života. Jedna ovce jevila známky života, ale přivolaný veterinář musel zvíře utratit vzhledem k rozsahu zranění," uvedl policejní mluvčí.

Podle lékaře šlo o týrání zvířat s vyšší intenzitou. Případ policisté vyšetřují a u zvířat bude provedena pitva.

Podobné případy vyšetřují policisté ojediněle. Loni v září se zabývali případem, kdy neznámý pachatel na pastvinách v Bukovicích u Jeseníku střílel do stáda krav kovovými šípy z luku nebo kuše. Tři krávy zranil. Pachatel na zvířata podle policistů zaútočil během týdne nejméně dvakrát. Pro útok si zvolil luk nebo kuši.

Přečtěte si
0707
4. 3. 2015 • 15:25

Takové zrůdy přece ani nemohou chodit mezi normálními lidmi. Jde z toho mráz po zádech. Doufám, že ho trkne ze srázu nějaký beran!!!!!!!! Hajzla dementního !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.