Válka gangů ve francouzském Marseille: Na policisty stříleli samopaly i odstřelovací puškou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Válka gangů ve francouzském Marseille: Na policisty stříleli samopaly i odstřelovací puškou!

Válka gangů ve francouzském Marseille. Policie uzavřelé celé sídliště.
Válka gangů ve francouzském Marseille. Policie uzavřelé celé sídliště. (Reuters)

V Marseille na jihu Francie dnes ráno vypukla přestřelka mezi drogovými gangy, kterou se snaží zastavit stovka policistů. Zatím nejsou zprávy o tom, zda byl někdo zraněn. Uvedla to místní média, podle nichž se střílelo i útočnými puškami AK-47 (kalašnikov).

Násilí vypuklo kolem 9:00 na sídlišti Castellane, kdy zde zaútočila desítka mladíků v černých oděvech s neprůstřelnými vestami a s kuklami na hlavě. Podle prvních poznatků vyšetřování se snažili obsadit překupní středisko drog konkurenčního gangu.

Na přivolané policisty začal pálit z jednoho místního vysokého paneláku muž vybavený puškou s dalekohledem. Bezpečnostní síly včetně zásahových jednotek uzavřely oblast přestřelky, nad kterou krouží policejní vrtulník.

Násilí gangů vypuklo v době, kdy je v Marseille na návštěvě premiér Manuel Valls se svým ministrem vnitra Bernardem Cazeneuvem. Podle webu týdeníku Le Point přijeli chválit dobré výsledky zajišťování bezpečnosti v Marseille.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.