Školačka (16) z Prahy svolala přes facebook mejdan: 60 cizích lidí zdemolovalo dům jejích rodičů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Školačka (16) z Prahy svolala přes facebook mejdan: 60 cizích lidí zdemolovalo dům jejích rodičů!

Na oslavu pozvala přátele přes Facebook...
Na oslavu pozvala přátele přes Facebook... (Profimedia.cz)

Víkendový večírek mladých lidí v rodinném domě v pražských Kunraticích svolaný přes sociální sítě skončil nekontrolovaným řáděním, ničením zařízení domu a škodou minimálně půl milionu korun. Pražská policie případ vyšetřuje jako poškození cizí věci, pachatelům hrozí až rok vězení, informoval dnes ČTK její mluvčí Jan Daněk. Kriminalisté hledají účastníky či svědky oslavy a doporučují opatrnost při podobném způsobu pořádání akcí.

Party svolala šestnáctiletá dívka po odjezdu svých rodičů na víkend. Do jejich domu dorazilo v pátek večer asi 60 lidí, ale znala pouze tři z nich. Po požití alkoholu a zřejmě i drog začali někteří účastníci party demolovat byt a dům.

"Posprejovali vnější fasádu domu, poškodili vnitřní omítky v obývacím pokoji od míče a blíže nezjištěného předmětu, zničili omítky zdi na chodbě a na schodišti típáním nedopalků cigaret, poškodili omítky zdi na toaletě, popsali a postříkali barvou ve spreji koupelnu a barvu nastříkali i na nábytek," vypočítal vzniklé škody Daněk. Někdo také poškodil dveře a podlahy, vystříkal v domě práškový hasicí přístroj, rozbil křišťálový servis a skleněnou výplň krbu.

Pražská policie žádá účastníky akce, aby se jí ozvali, případně další, kteří by mohli přispět k objasnění případu.

"Při pořádání podobných oslav a psaní pozvánek na sociální síť je nutné dbát opatrnosti, koho si zvete do svého obydlí," upozornil Daněk. V případě problémů či protiprávního chování mají lidé podle něj okamžitě volat linku 158.

Přečtěte si
matros
3. 3. 2015 • 12:36

kde jsou jeji fotky???

cotonice
5. 2. 2015 • 01:26

Takovýmu parchantovi je potřeba zmalovat zadek ,bez ohledu na práva dítěte !!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.