KAJÍNEK U SOUDU - Co na něm ženy milují? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

KAJÍNEK U SOUDU - Co na něm ženy milují?

 (: ČTK)

PRAHA – Idolem ženských srdcí může být i nejznámější zločinec odsouzený na doživotí. Jiří Kajínek (45). Co na něm ženy přitahuje? Dobře vyvinutá postava, hluboký pohled, výrazné oči a hlavně charisma. Kajínek má svůj fanklub, se ženami si dopisuje a dokonce jim radí, jak zhubnout. Jeho milovnice na dnešek nemohly dospat. Svého »miláčka« po dlouhé době zase uvidí v nekonečném příběhu ze soudní síně.

Obhájkyně: Dostanu ho z vězení

PLZEŇ – Jiří Kajínek (45) už zase bude hlavním hrdinou u soudu. Dnes se postaví před plzeňský krajský soud a bude usilovat o to, aby byl jeho proces obnoven. Kajínek je odsouzený na doživotí za nájemnou vraždu plzeňského podnikatele a jeho ochránce. O tom, že Kajínek dostane novou šanci na očištění svého jména a získání svobody, je přesvědčena jeho obhájkyně Klára Slámová.Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete „Poprvé od začátku procesu mám dobrý pocit, že by to mohlo dopadnout dobře,“ řekla včera Aha! Odkud berete ten optimismus? „Vedou mě k tomu určité věci, které má nyní soud nově k dispozici.“ O co jde?„Informace se týkají svědka Alexandra Hegedüsse.“Hegedüss původně v přípravném řízení vypověděl, že Kajínkovi zprostředkoval kontakt s člověkem, od něhož pak Kajínek dostal sto tisíc korun za nájemné vraždy. Později však uvedl, že nemá čisté svědomí, protože nemluvil pravdu.Při minulém líčení to soudu sdělila svědkyně Jana Chalupová, která měla v prezidentské kanceláři Václava Havla na starosti udělování milostí. Na základě její výpovědi si soud vyžádal dokumenty z prezidentské kanceláře a odročil jednání na dnešek. Hegedüss je nezvěstný.



Kajínkovy otazníky:
✔ Ztratil se diktafon s nahrávkou z místa činu a magnetofonový záznam s první výpovědí manželky zavražděného Štefana Jandy.
✔ Podezřelé zůstává propojení zastřeleného podnikatele s vysokými policejními důstojníky.
✔ Těžko pochopitelný je i fakt, že vrah dokázal z poměrně velké vzdálenosti bezpečně zabít Štefana Jandu a ochránce Juliána Pokoše. Pak ale nechal přežít korunního svědka, na kterého podle znalců střílel z blízkosti ani ne půl metru.
✔ Jasné také není, proč si Kajínek, podle psychologů perfekcionista, vzal na takovou akci dvě poruchové pistole, když vlastnil řadu kvalitnějších zbraní včetně nejmodernějšího samopalu s tlumičem.
✔ Jednoznačně nevyzněl ani popis vraha očitými svědky. U soudu mluvili o dvou zcela odlišných postavách.

Vražda na Borech
1993 – plzeňský podnikatel Štefan Janda vydírá podnikatele Antonína Vlasáka. Ten žádá o pomoc svého známého, tehdejšího šéfa zásahové jednotky plzeňské policie Jiřího Kreuzera.
28. května – chystá policista Jandovo zadržení. Jeho nadřízení zásah přeloží na pondělí 31. května.
30. 5. 1993 – v borských serpentinách v Plzni střílí vrah na auto Jandy. Ten na místě umírá. Jeho těžce zraněné ochránce bratry Juliána a Vojtěcha Pokošovy odváží záchranka do nemocnice.
1. 6. 1993 – Julián Pokoš umírá.
8. 2. 1994 – policie v Praze zatýká Jiřího Kajínka.
21. 5. 1996 – u Krajského soudu v Plzni začíná proces s Kajínkem.
23. 6. 1998 – soud vynáší nad Kajínkem doživotní trest.
29. 10. 2000 – Kajínek prchá z mírovské věznice, aby upozornil na podle něj nespravedlivý verdikt.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.