Tohle je nejkrásnější pes planety: Nepřípomíná vám spíš pohozenou paruku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Tohle je nejkrásnější pes planety: Nepřípomíná vám spíš pohozenou paruku?

Vítěz soutěže Westminster Kennel Club Dog Show.
Vítěz soutěže Westminster Kennel Club Dog Show. (Profimedia.cz)

V New Yorku proběhl 139. ročník asi neprestižnější psí výstavy světa. Šampionem se stal ši-tzu jménem Raketa, jehož panička Patty Hearstové (60) byla v 70. letech teroristkou, po které šla FBI!

Westminster Kennel Club Dog Show, které se letos účastnilo 2700 psů ze 192 plemen, má hned 7 kategorií. Tu nejpopulárnější – společenská plemena – ovládl dvouletý hafík jménem Raketa z plemene ši-tzu. Větší pozornost než vítěz však budí jeho panička.

Oběť syndromu
Patty Hearstová totiž bývala teroristkou a zároveň jednou z nejznámějších obětí tzv. Stockholmského syndromu (jev, při kterém se vytvoří silný vztah mezi únoscem a jeho obětí). Vnučku tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta (†88) v roce 1974 unesli teroristé z organizace Symbionese Liberation Army, ona se však záhy do jednoho z nich zamilovala.

Přepadla banku
Vzala si ho a k extremistické levicové skupině se přidala. S dalšími teroristy (a se samopalem v ruce) ještě tentýž rok přepadla banku v San Francisku! V roce 1975 byla zatčena a odsouzena na 7 let (po čtyřech letech ji však prezident Jimmy Carter dal milost). Hearstová se od minulosti odstřihla a tvrdí, že jen podlehla »vymývání mozku«. „Člověk se mění a já dnes vedu úplně normální život. Mám dcery a vnoučata a miluju pejsky,“ prohlásila na výstavě.

Patty Hearstová

Víte, že…
...termín Stockholmský syndrom vznikl v roce 1973, když dva zloději drželi v bance ve Stockholmu 130 hodin rukojmí, kteří je pak začali považovat za své ochránce.

Uspěl i bratranec Obamova mazlíka!
V kategorii pracovních psů triumfoval potřetí v řadě portugalský vodní pes Matisse (3), bratranec pejska amerického prezidenta Baracka Obamy (53) jménem Sunny (3)! „Jsou to úžasná plemena. Ale zatímco prezidentský pár si ho asi pořídil kvůli jeho veselé a nekonfliktní povaze, my kvůli soutěžním kvalitám,“ tvrdí Matissův páníček Milan Lint.

Prezident tříletého Sunnyho miluje

Jakého psa si pořídit do bytu?

Autor:  štš

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.