Dům, pod kterým našla smrt těhotná Romana (†24), má děsivou pověst: Sebevraždy, výbuchy a vyhazování psů z oken! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dům, pod kterým našla smrt těhotná Romana (†24), má děsivou pověst: Sebevraždy, výbuchy a vyhazování psů z oken!

Dům, kde těhotná Romana našla smrt, má velmi špatnou pověst.
Dům, kde těhotná Romana našla smrt, má velmi špatnou pověst. (Aha! - Ivana Žáková)

Z okna ve 4. patře paneláku v Makarenkově ulici vyhodili psa. Minulý pátek tam po pádu z 10. patra zahynula těhotná Romana A. (†24), která byla v šestém měsíci a čekala chlapečka… A to nejsou všechny hrůzy, které se v domě odehrály.

 Věžák všichni znají jako dům hrůzy. Policie tam jezdí i několikrát do týdne. „Během pár měsíců jsme tam prověřovali opakované trestné činy ublížení na zdraví, týrání zvířat i obecné ohrožení. Řešili jsme i krádeže železných roštů za padesát tisíc korun,“ potvrdila Aha! karvinská mluvčí Zlatuše Viačková. Kvůli požáru v kočárkárně, který někdo úmyslně zapálil, museli hasiči evakuovat celé deváté patro.

Vytáhni mě, čekám tvé miminko

Romana A. s partnerem Martinem a kamarády oslavovali. „Začali se hádat... A Romča se chtěla zastat kamaráda a Martin ji shodil z okna,“ popsala nejlepší kamarádka Romany. Několik okamžiků ji měl držet za ruku z okna. „Křičela na něj, ať ji vytáhne, že to není sranda. Křičela na něj, ať ji vyzvedne, že čeká jeho miminko… A on ji pustil,“ řekla TV Nova. Policie případ stále šetří, prozatím nikoho neobvinili.

Měl explodovat

Jindy zase lidé utíkali z domu ven, protože se báli výbuchu. Muž (61), vyšetřovaný pro obecné ohrožení, nechal otevřené hořáky u sporáku, pootevřené dveře a odešel pryč. Chtěl, aby dům vylétl do vzduchu. Plyn se šířil po chodbě a jen díky citlivým nosům všímavých sousedů nedošlo k výbuchu.

Skočila, přežila

„Jeho žena předtím chtěla spáchat sebevraždu. Vyskočila z osmého patra, ale zůstala viset na lešení. Pád ze čtvrtého patra ale nepřežil pes, kterého z okna vyhodil jeho majitel. Mám tady hrozný strach už dál bydlet,“ popsala Aha! Erika Deméterová, která se stará o batole. „Strach mám, i když vycházím ven, nikdy nevím, jestli na mě něco nespadne,“ dodává. Právě ona se svým druhem byla svědkem i poslední tragédie, kdy minulý čtvrtek přišla o život její sousedka Romana A.

Neměla ruku po neúspěšné sebevraždě

Romana před několika lety spáchala neúspěšný pokus o sebevraždu. „Vyšplhala na stožár vysokého napětí. Výboj jí upálil ruku,“ prozradila její kamarádka. Od té doby používala umělou náhradu.

 

Přečtěte si
mastatnw
27. 2. 2015 • 07:33

Ocividne dum extra tridy romove at se mezi sebou vyhladi ale chudak psik

bella.
12. 2. 2015 • 12:15

místní radní jsou finanční kaskadéři , se divím jak je barák s touto klientelou opravený... nebo, že by oni sami ze soc. dávek ?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.