Dvojčátka s nejděsivějším osudem: Maminka zemřela na chodníku, babičce puklo srdce žalem... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dvojčátka s nejděsivějším osudem: Maminka zemřela na chodníku, babičce puklo srdce žalem...

Tereza s Honzou do Orlové přijeli kvůli smrti milované sestry. Netušili, že se jejich pobyt v rodném městě kvůli skonu babičky prodlouží.
Tereza s Honzou do Orlové přijeli kvůli smrti milované sestry. Netušili, že se jejich pobyt v rodném městě kvůli skonu babičky prodlouží. (Foto Aha! – Jiří Krušina)

Smrt Veroniky (†32) z Orlové, mámy školaček (9, 10) a půlročních dvojčátek, která umřela na ulici, otřásla celým městem. Rodinná tragédie však neskončila. Dětem umřela prababička Regina (†80), která platila pohřeb jejich mámy.

Další rodinné neštěstí srazilo na kolena sourozence mrtvé Veroniky. „Babička nám pomáhala, když nám umřela před několika lety máma. Byla moc hodná. Veronice platila pohřeb. Bylo toho na ni asi hodně,“ posteskla si Veroničina sestra Tereza (29).

Babička Regina žila pro rodinu a hlavně pro vnoučata. „Moc se těšila z každého pravnoučete. Chtěla Veroničiným dětem stejně jako my pomáhat,“ podotkl bratr zesnulé Veroniky Honza (28).

Školačky Markéta s Eliškou, které byly při tom, když jejich máma zkolabovala na ulici, budou žít u babičky z prvního Veroničina vztahu. „Je to absolutně skvělá paní a dokáže se o ně postarat. Holky ji mají rády a jsou na ni zvyklé,“ řekla Tereza.

Otec dvojčátek Pavel s rodinou nežil, přesto se o Pavlíka s Tomáškem nyní stará. „Je pravdou, že pár týdnů po porodu od ségry odešel a moc se o ni ani děti nezajímal. Překvapilo nás, že si vzal kluky k sobě, a doufáme, že vše zvládne. Jsme mu připraveni pomáhat,“ konstatoval Honza.
Sourozenci si přejí, aby se dvojčátkům táta věnoval naplno. „Nevíme o něm skoro nic a nechceme mu v žádném případě ublížit. Jen doufáme, že bude na mateřské a klukům se pokusí dát maximum lásky,“ dodala Tereza. Veronika přecházela zápal plic, aby se mohla starat o své milované děti. Když vedla starší dcery do umělecké školy, tak přímo na ulici zkolabovala. „Snažili se ji oživit. Bohužel se to nepovedlo,“ posteskl si její bratr Honza. Stejně jako Veronika zemřela náhlou smrtí před několika lety i její máma Anna (†47). Zrovna se vracela z obchodu. „Nedaleko domu upadla na ulici a přestala dýchat. Nikdo jí nemohl pomoci,“ sdělila Tereza.

Pomozte založit sbírku
Krásná Tereza by chtěla pro děti své sestry založit transparentní účet. „Bohužel sbírku s transparentním účtem může založit jen právnická osoba. Já sama nežiji v Orlové, ale v jižních Čechách. Bratr žije ve Skotsku a nevíme, na koho se obrátit. Dětem se peníze mohou hodit nejen na potřebné věci, ale i na studia,“ uvedla Tereza.

Veronika se svými čtyřmi dětmi, její smrtí přišly o mámu.

Autor:  kru

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.