Eva (64) naletěla podvodnici: Soud vyhrála, peníze nemá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Eva (64) naletěla podvodnici: Soud vyhrála, peníze nemá!

Eva Tošková z Krnova dostala podvodnicí Jarku před soud a vyhrála. Peníze přesto neviděla.
Eva Tošková z Krnova dostala podvodnicí Jarku před soud a vyhrála. Peníze přesto neviděla. (Aha! – Jiří Krušina)

Invalidní důchodkyně Eva Tošková (64) z Krnova je na pokraji sil. V roce 2013 půjčila peníze své známé Jaroslavě S. (50). Z té se vyklubala podvodnice. O peníze bojovala před soudem a vyhrála. Z dluhu jí podvodnice nevrátila téměř nic. Navíc jí těžce onemocněl manžel a na živobytí jí zůstává pár set korun.

O tom, že si hřeje na prsou hada, Eva netušila. „Jarka bydlela u nás v domě. Chodila si ke mně občas půjčit peníze. Ze začátku je vracela. Pak se dluh navyšoval. Nakonec se mnou přestala komunikovat a tak jsem šla podvod nahlásit na policii,“ řekla Eva. Kriminalisté dali Evě za pravdu. Věcí se začal zabývat soud a podvodnice Jarka vyfasovala podmínku s nařízením vrátit Evě půjčených 15 tisíc korun.

„Bohužel mi onemocněl manžel (83). Má Alzheimera a boreliózu. Je úplný ležák. Sami jsme měli dluhy, protože jsme museli kupovat byt. Potom jsme si nechali dělat plastová okna. Teď peníze potřebujeme ještě více na léky a speciální stravu pro manžela,“ posteskla si Eva.

Podvodnice s Evou takřka vůbec nekomunikuje. „Jen mi esemeskou sprostě vynadal jeden z jejich tří synů. Že si to se mnou vyřídí. Mám strach chodit po ulici, aby se mi nepomstili. A opravdu nevím, co mám dělat,“ dodala Eva.

Rada odborníka
Mgr. Zdeňka Burdy z advokátní kanceláře Mgr. Martina Kašpara:
„Paní Eva má nyní dvě možnosti, jak vymoct své peníze. Buďto se může obrátit s exekučním návrhem na soudního exekutora anebo na soud v rámci výkonu rozhodnutí. Případné náklady na exekuci bude hradit odsouzená žena. Pokud má paní Eva pocit, že je zastrašovaná či snad vydírána, tak by se měla obrátit na policii.“

Autor:  kru

Přečtěte si
pravlast
13. 1. 2015 • 22:56

https://www.youtube.com/watch?v=3nlCAZ7dVKU . . . Není čemu se divit když podvodníci jsou podporovaní státem,soudem i soudcem,všechno jedna mafie.

janapi
13. 1. 2015 • 13:17

Záleží na tom, co je pro ni finančně výhodnější-zda invalidní či starobní důchod; přesto - pokud půjčila peníze, je její právo je žádat zpět. Není důvod je darovat.....Pokud kupovali byt-neznáme výši jejich důchodů a nevíme, zda dostává nějaký příspěvek na péči.....nebudu paní Evu nijak odsuzovat!

jity
13. 1. 2015 • 12:42

Sama měla pár šupů a ty ještě pučila nějaké mazané slepici. Nyní si stěžuje na vlastní blbost. Invalidní důchodkyně už asi nebude když je jí 64, spíše starobní. Má snad důchod ona i manžel a ještě možná dostává na jeho nemohoucnost a nemá peníze?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.