Kynuté koláčky s tvarohem a dýní podle Romany Rubášové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 200 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- sůl
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 3 lžíce cukru
- 220 ml vlahého mléka
- 100 g rozpuštěného vlahého másla
- 1 sáček sušeného droždí
- citronovou kůru z ½ citronu
- 1 vejce na potření
Na náplň:
- 500 g tvarohu z vaničky
- 1 sáček vanilkového pudinku
- cukr
- 1 dýni hokkaidó
Na drobenku:
- polohrubou mouku
- cukr
- máslo
Z předepsaných surovin uděláme těsto, dobře ho propracujeme a necháme vykynout na teplém místě. Z těsta děláme koláčky, jejich okraje potřeme vejcem a naplníme tvarohovou náplní, kterou vymícháme z předepsaných surovin.
Navrch dáme na drobné kostičky nakrájenou dýni, posypeme drobenkou a necháme ještě chvíli na plechu s pečicím papírem kynout. Ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme dozlatova.