Kuřecí maso s fazolkami ve smetanové omáčce podle Tomáše Miky!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 400 g kuřecích prsou
- 400 g zelených fazolek
- 1 větší cibuli
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíci másla
- kuřecí vývar
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
- mletý pepř
- cukr
- 1 citron
- solamyl na zahuštění
Kuřecí maso posypeme zlehka solamylem a zprudka krátce opečeme na oleji, pak jej vyjmeme, do základu přidáme máslo, cibuli, necháme ji zpěnit, pak blanšírované fazolky, zalijeme smetanou, vrátíme do směsi maso a dusíme asi deset minut. Pak dochutíme cukrem a citronovou šťávou a zahustíme dle potřeby solamylem rozpuštěným ve vodě. Velmi krátce povaříme a podáváme. Vhodnou přílohou je domácí houskový knedlík nebo těstoviny.