Krkovice se zelím a knedlíkem podle Otto Pláška!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
6 silnějších plátků vepřové krkovice
15 stroužků česneku
500 ml masového vývaru
3 cibule
3 sáčky kysaného zelí
1 větší syrovou bramboru
1 větší oloupané jablko
sůl
mletý pepř
bobkový list
celý kmín
Plátky masa osolíme a opepříme z obou stran. Všechen česnek utřeme se solí a opět všechen vetřeme a naneseme na plátky masa. Maso rozprostřeme do pekáče a bohatě ještě posypeme kmínem a přidáme bobkový list. Podlijeme polovinou vývaru a pečeme přikryté asi 60 minut na menší výkon. Po uvedené době opatrně plátky masa otočíme a bohatě posypeme nakrájenou cibulí. Podlijeme zbytkem vývaru a pečeme dalších 60 minut přikryté. Nakonec odstraníme víko pekáče a necháme dodělat maso na barvu. Kysané zelí si překrájíme. Do hrnce si dáme rozpustit sádlo a orestujeme do zlaté barvy najemno nakrájenou cibuli a přidáme celý kmín a bobkový list. Poté přidáme překrájené kysané zelí a dusíme doměkka. Podušené a měkké zelí zahustíme tak, že do něj nastrouháme jednu syrovou bramboru a jedno menší jablko. Necháme vařit, aby se najemno nastrouhaná brambora a jablko v zelí rozvařila a tím nám zelí i zahustila. Podáváme společně s knedlíkem.
**
120 minut
***