Nejjednodušší broskvová marmeláda podle Květy Kroupové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1,5 kg broskví bez pecek
750 g Korunního cukru želírovacího 2:1
Sladké dobroty: Nepečený pudinkový řez podle Ivany Bartuškové
Celý článekBroskve omyjeme, odpeckujeme a sloupneme slupku. Teprve potom odvážíme čistou váhu broskví. Pokud máme ovoce hodně měkké, dobře ho rozmačkáme nebo nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Promícháme s želírovacím cukrem a přivedeme k varu. Když směs začne probublávat, necháme za stálého míchání prudce vařit cca 10 minut. Potom kápneme malé množství hmoty na suchý a studený talířek, zjistíme, jestli marmeláda tuhne. Pokud ne, vaříme dalších několik minut dál a zkoušku zopakujeme. Horkou marmeládu naplníme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.