Vepřové kotlety a krkovice na hrubozrnné hořčici podle Ivany Černé!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 4 vepřové kotlety
- 2 silnější plátky vepřové krkovice
- hrubozrnná hořčice
- drcená sušená rajčátka
- sůl
- kajenský pepř
- 3 cibule
- 150 g zauzené slaniny
- olej na naložení
- masový vývar
Maso kuchyňsky upravíme a přes fólii naklepeme. Osolíme, potřeme a vetřeme hustě hrubozrnnou hořčicí, posypeme kajenským pepřem, drcenými sušenými rajčátky a zakápneme olejem.
Dáme na noc do ledničky. Druhý den vše vložíme do pekáčku, posypeme hustě nakrájenou cibulí a pokrájenou slaninou, podlijeme vývarem a pečeme v troubě na 170 °C zpočátku přikryté a posledních pár minut pečeme dál jen odkryté a pěkně dozlatova. Stále podléváme výpekem. Podáváme s brambory.