Krůtí řízky v cibulové marinádě podle Květy Kroupové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
3 krůtí řízky
1 větší cibuli
3 lžíce zakysané smetany
1 lžíci plnotučné hořčice
sůl
mletý pepř
strouhanku
olej nebo sádlo na smažení
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do vyšší misky. Přidáme smetanu s hořčicí, lehce rozmixujeme na hladkou marinádu. Do takto připravené směsi ponoříme maso a necháme marinovat alespoň 3 hodiny, možné je ponechat až do druhého dne. Po uplynutí doby maso vyjmeme, částečně otřeme od marinády a obalíme ve strouhance, kterou rukama dostatečně přitlačíme. Smažíme v rozehřátém oleji jako klasické řízky z obou stran. Podávat můžeme jen s bramborem, ale výborná je kombinace s dušenou směsí cibule a papriky a malými bramboráčky.