Skutečná pravda o Gottovi! Bohdalová to řekla na plná ústa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Skutečná pravda o Gottovi! Bohdalová to řekla na plná ústa

Jiřina Bohdalová a Karel Gott
Jiřina Bohdalová a Karel Gott ( Jiří Koťátko, Robert Klejch, Herminapress.cz, archiv)

Byli dobří přátelé, to ovšem neznamená, že si museli jít vzájemnými lichotkami na ruku. Upřímnosti se herečka Jiřina Bohdalová (91) nikdy nevyhýbala, výjimkou proto není ani vzpomínání na Karla Gotta (†80), který byl podle ní sice vynikající zpěvák, jako herec ale za moc nestál…

Umění v různých podobách nebylo Mistrovi cizí. Přeci jen se najdou disciplíny, v nichž Karel Gott tolik nevynikal. Jen málokdo si ovšem troufl hodnotit jeho talent, mezi výjimky patří třeba Jiřina Bohdalová. „Já bych s Karlem nikdy nehrála, on nebyl dobrý herec,“ cituje přední českou herečku web Sedmička.

Jestli překročíte tuhle hranici, budu se muset bránit. Nejznámější hlášky Jiřiny Bohdalové

Video se připravuje ...

Nikdo není dokonalý, čehož si je Bohdalová vědoma, proto také ihned podotkla, že ona zase nikdy nebyla dobrou zpěvačkou. Oba excelovali ve svém oboru, a třebaže si párkrát vyzkoušeli prohodit role, dobře věděli, kde mají své hranice.

„Já jsem vždycky chtěla být v operetě. Jak se říká, dát si ty péra dozadu a jet. Mně se to vždycky strašně líbilo, akorát na to nemám hlas. Jinak všechno ostatní mám,“ uznala pokorně herečka, která se výzev nikdy nebála, a proto se v roce 1966 nezdráhala přijmout pěveckou roli ve filmu Dáma na kolejích. „Tam jsem mimo toho áčka, to nazpívala operní pěvkyně, to celý zpívala já. Teda to jsem měla jinej hlas, protože já jsem si zkazila hlas kvůli vašim dětem. Ano!" dodala Jiřina Bohdalová.

Dáma na kolejích slavila 50 let! Bohdalka se znovu oblékla za tramvajačku!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ELLA Průšová
6. 2. 2023 • 18:02

j.p.toman; on žádný herec nebyl, on byl zpěvák a náš nejlepší, Bohdalová ať drží zobák! Je vlezlá a lže celý život!

ELLA Průšová
25. 1. 2023 • 20:04

Bohdalová musí stále někoho kritizovat a sama lže, celý život! Je zlá a sobecká!

Jimmi
23. 12. 2022 • 07:03

Bohdalová si přisvojuje právo, všechny kritizovat, ale běda, když se někdo otře o ni. Jako herečka byla dobrá, jako člověk za moc nestojí. Znal jsem jejího exmanžela MUDr. Stašu, to byl super člověk. Udělal dobře, že se s ní rozešel.

j.p.toman
16. 12. 2022 • 08:55

Jako herec byl dost prkenej, a mluvit při hraní mu taky dost nešlo.

Jana Alex
13. 12. 2022 • 05:39

Ale vždyť má pravdu!
Gotta jsem měla ráda, a Bohdalovou moc nemusím.
V tomto případě s ní ale souhlasím. A navíc si naopak ještě dovolím říct, že Bohdalová v roli Dámy na kolejích byla vynikající, a to i jako zpěvačka! 👍

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.