Mistrův životopisec Sarvaš (†67): Dominika zapálila svíčku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mistrův kontroverzní životopisec Sarvaš (†67): Dominika zapálila svíčku!

Smrt dvorního spisovatele Gotta Starvaše
Smrt dvorního spisovatele Gotta Starvaše (archiv Blesku)

V obřadní síni na přažských Olšanech proběhlo poslední rozloučení se spisovatelem a novinářem Rostislavem Sarvašem (†63). Na pohřeb kromě rodiny a kolegů dorazila i početná skupina fanoušků Karla Gotta (†80), o němž v 90. letech napsal slavnou knihu Jak to vidí Gott – rozhovor na lodi.

V síni byla vystavena urna se Sarvašovými ostatky, vedle které jeho syn Oliver postavil láhev červeného vína. „To jsme spolu pravidelně pili. Tak ti ho posílám na tu dlouhou cestu, která tě čeká,“ řekl ve svém projevu mladý student, kterého otcova smrt velmi vzala. „Byl jsi ten nejlepší táta na světě. Vím ale, že teď je ti dobře a už tě nic netrápí,“ narážel na Sarvašův několikaletý boj s rakovinou.

Zdraží i pohřby! Tereze H. se hroutí sen a kdo zneuctil památku Karla Gotta

Video se připravuje ...

Na dálku se s kamarádem rozloučila nejstarší dcera Karla Gotta Dominika (49), která přes přátele poslala na pohřeb malou kytičku. „Byl to krásnej a férovej chlap,“ svěřila Aha! z Helsinek, kde za Sarvaše včera zapálila svíčku. Sbohem přišel dát kolegovi také moderátor Martin Severa (66), s nímž spisovatel učil na Mezinárodní konzervatoři, nebo režisér Petr Zelenka (55).

Vlastimil Harapes na pohřbu Marie Poledňákové: Naposledy už skoro nemluvila

Video se připravuje ...

Zapili ho ve vinárně

Rodina, kamarádi a kolegové zapili Rosťu Sarvaše v pátek večer v jeho oblíbené vinárně na pražském Újezdě, do které rád chodil psát své knihy.

 



Přečtěte si
Sýkorka Borka
17. 12. 2022 • 18:36

Pre pána Jána, čítali Ste to? DG zapálila sviečku!Vo Fínsku! A malú kytičku poslala!Rada by som vedela,či ju zaplatila a koľko jej vyniesol ten nadpis článku s oznámením.Trapné!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.