Bohdalová kontra Stropnický: Potupná křivda, která nepřebolela | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bohdalová kontra Stropnický: Potupná křivda, která nepřebolela

Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová ( David Kundrát, Martin Hykl )

Jednadevadesátiletou herečku před lety tuze ranil Martin Stropnický (65). Šlo o milovanou divadelní hru Jiřiny Bohdalové, kterou coby divadelní šéf stáhl z programu.

Novým šéfem se v roce 2005 stal Martin Stropnický a chtěl ukázat, že měří všem stejně. Zavolal si mě a oznámil, že Katty stahuje z reportoáru. Vykal mi, já mu tykala. „To je tvoje právo jako uměleckýho ředitele," řekla jsem a otočila se k odchodu.

„Ale my pro vás budeme hledat," zavolal za mnou. To se mě dotklo. Útěcha, že pro mě budou něco hledat? Co je to za rozloučení s herečkou, která v tom divadle strávila třicet čtyřicet let, podstatnou část svého života?" lamentuje Jiřina Bohdalová.

Jiřina Bohdalová vyvedla vnuky: Čeká je velká cesta!

Video se připravuje ...

„Otočila jsem se a řekla: „Ty už nehledej. Jsem na sebe docela pyšná, že jsem udržela emoce a nezachovala se jako domovnice, které někdo vlezl na rozmytou podlahu, což obvykle v podobných situacích dělám," prohlásila herečka v knize Můj život mezi slzami a smíchem. Potupená legenda nakonec našla zastání u Jana Hrušínského a s Katty excelovala na prknech jeho Divadla Na Jezerce.

Bohdalová tvrdě: Focko není přítel!

Video se připravuje ...

 

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.