Mrtvá Grace, usoužená Charlene! 700 let stará kletba děsí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mrtvá Grace, usoužená Charlene! 700 let stará kletba děsí

Rakev s Grace byla vystavena čtyři dny.
Rakev s Grace byla vystavena čtyři dny. (Profimedia.cz)

Sláva, bohatsví a urozenost nemusí člověku nutně zajistit spokojený život. Důkazem je panovnický rod Monaka Grimaldi, jehož členy odedávna provází nešťastné události. Stojí snad za tím 700 let stará kletba?

Existují náhody, nebo je vše předem dáno? V případě panovnického rodu Monaka totiž až podezřele dochází na slova, jež měla být pronesena ve 13. století. Tehdy měla žena unesená princem Rainierem I. pronést větu "Grimalidi nikdy nenajde štěstí v manželství!", která měla zpečetit osud tohoto rodu. Ať už člověk těmto legendám věří, nebo ne, faktem zůstává, že štěstí v lásce se členům rodiny spíše vyhýbalo, a to jak v případě současného knížete Alberta a jeho manželky Charlene, tak i v případě jeho rodičů.

Na absenci lásky ale většinou doplatily ženy. Maminka knížete Alberta, herečka Grace Kelly († 52), se před svou nešťastnou smrtí utápěla v depresích, které následně vedly i k závislosti na alkoholu, jak píše web Pluska.sk. Pohádka v podobě života mezi urozenými se změnila ve zlatou klec.

Podívejte se, jak vypadala svatba Grace Kelly s monackým knížetem

Video se připravuje ...

Musela se vzdát herecké kariéry, dodržovat přísnou etiketu a nakonec se smířit i s faktem, že patrně není jedinou ženou svého manžela. Přesto s ním měla tři děti - Caroline, Alberta a Stephanie. Poslední zmíněná dcera figurovala i v tragické události, kdy 14. září 1982 jela se svou maminkou v autě do Monaka, načež jejich auto vyletělo cesty a zřítilo se ze srázu. Nehodu Grace Kelly nepřežila.

 

Že se slova dávné legendy naplňují, dokazuje i fakt, že ani dětem Grace Kelly se v lásce nikterak nedaří. Nejstarší Caroline (65) byla vdaná třikrát, jednou bohužel ovdověla. Ani poslední manželství se ovšem pohádkového konce zřejmě nedočká. Stephanie (56) má na svém kontě dvě manželství, obě skončila po jednom roce. Jediný syn Grace a současný kníže Albert (63) se svou manželkou Charlene též neodpovídají prototypu spokojeného manželství.

Princezna Monacká na 69. Red Cross Ball Gala

Video se připravuje ...

Bývalá plavkyně se na veřejnosti už ani neukazue. Po misi v Africe, kam se vydala zachraňovat nosorožce, musela vlivem infekce ucha a nosohltanu podstoupit několik operací, po nichž se stále zotavuje. Albert, který je považován za záletníka, ve spojitosti se svou ženou hovoří o fyzické i psychické vyčerpanosti, které jí zabraňují plnit závazky spjaté s jejím titulem. 



Přečtěte si
milesmiles
3. 2. 2022 • 09:29

ptacek5
2. 2. 2022 • 10:09

tak nejlepší je, že kletba trvá 700 a oni zmiňují historii 50 let a co těch 650?

Jelimanek
1. 2. 2022 • 18:29

š.ous.tá

Jelimanek
1. 2. 2022 • 18:27

Jó, Monaco... tam se *** vo stošest

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.