Jak si nevzít princeznu diváci drtí, režisér mluví o konci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jak si nevzít princeznu diváci drtí, režisér mluví o konci

V hlavních rolích účinkují Marek Adamczyk jako princ Leopold a Anna Fialová jako princezna Josefína
V hlavních rolích účinkují Marek Adamczyk jako princ Leopold a Anna Fialová jako princezna Josefína (ČSFD / Česká televize)

Pohádka Jak si nevzít princeznu, která měla premiéru na Štědrý večer, u některých diváků docela pohořela. Co na to její režisér Karel Janák (51)? 

„Za natočení takové pohádky by měly padat hrdelní tresty, nucené práce a pro zbytek zúčastněných několikaletý distanc v natáčení," nakvašeně okomentoval hlavní pohádku letošních Vánoc jeden z diváků. „Ne ne, bohužel letos celkem slabota ... ta loňská o těch hvězdách byla lepší. Letošní štědrovečerní pohádka vypadala nadějně, ale nakonec nuda a žádná sláva tedy," dodala zklamaně další.

A jak to vidí sám pan režisér? „Samozřejmě, to dá rozum, že další štědrovečerní pohádku pro Českou televizi už nebudu točit já. Vzniklo to vlastně úplnou náhodou, že jsem nyní dělal hned tři za sebou. Další už ale připravuje další režisér,“ rezolutně prohlašuje na webu eXtra.cz Karel Janák

Jeho výtvor se přitom podle průzkumu ČT stal nejsledovanějším pořadem včerejšího večera. Pohádku vidělo 62 % všech, kteří měli v danou dobu zapnutou televizi, celkem tedy více než 2,63 milionu diváků (starších 15 let). Legendární Tři oříšky pro Popelku obsadily až druhou příčku, sledovalo je 2,3 milionu diváků. Pomyslnou bronzovou medaily si pak odnesly kultovní Pelíšky s 1,8 miliony diváků (share 52,5 %).

Jak si nevzít princeznu je už třetí štědrovečerní pohádkou režiséra Karla Janáka

Video se připravuje ...

Samotné natáčení pohádky navíc nebylo rozhodně žádnou procházkou růžovým sadem. „Do těch věží vedlo 150 schodů a nebyly tam toalety. Takže my jsme to chodili několikrát. Naštěstí nám produkce zařídila dva zdatné mladíky, kteří nám do těch schodů pomáhali,” zavzpomínala na shora zmíněmém webu Naďa Konvalinková (70), která si v pohádce střihla jednu ze sudiček.

Jak si nevzít princeznu:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
donypan
6. 1. 2022 • 09:30

Kvalita těchto pohádek se pozná za 50 let.Pyšná princezna se bude vysílat pořád a tato možná o vánoce 5.50hod.Ještě,že máme archiv.

snehulak
27. 12. 2021 • 13:46

Ozval se čerstvý vítr Honza Moderní a hlavně nebolševický kritik.

snehulak
27. 12. 2021 • 13:43

Na pohádky se stále rád dívám. Ale sdílím názor vnučky, že jsou při vší modernosti odtržené od života. Ještě jsem neviděl, že by některá z princezen vystoupila z kočáru či seskočila z koně a vyzvala všechny ať se otočí, že se musí vyčůrat. Natož aby se před princem upšoukla.

hufnagll
27. 12. 2021 • 00:52

Protože jednak nejsou autoři režiseři a hlavně peníze.Co se jen kolem filmu a natáčení vometá pomocného personálu.Vidím to v Terezíně kde se v současné době točí,točilo se v Doksanech těch lidí kolem aut,techniky herci toči současně několik filmů a tak se musí pro ně jezdit a zase odvá­žet.Ob­čerstv­ení,­kompars a když někdo napíše tak hloupou "pohádku" Jak si nevzít princeznu,tak to už nemá cenu ani zapínat TV.Autor a režiser by měli vrátit peníze.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.