Hubneme s Helenou Vondráčkovou! Rada šestá: Módní diety jsou nesmysl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hubneme s Helenou Vondráčkovou! Rada šestá: Módní diety jsou nesmysl!

Helena Vondráčková upřednostňuje před nejrůznějšími dietami cvičení.
Helena Vondráčková upřednostňuje před nejrůznějšími dietami cvičení. (Foto Aha! – Marek Pátek)

Mnohé celebrity drží ve snaze dosáhnout co nejštíhlejší postavy skutečně bizarní diety.

Některé jedí jen zeleninu či rovnou drží hladovku, jiné užívají projímadla nebo drogy. Helena Vondráčková tvrdí, že nic z toho neúčinkuje. Jednostranné diety vedou k tomu, že si člověk rozhodí metabolismus a v mnohých případech si koleduje o zdravotní problémy.

Ve světě je oblíbená takzvaná Atkinsonova dieta, která je založena na nízkém příjmu sacharidů. Údajně ji vyzkoušela už každá celebrita. Může vám však způsobit potíže se žlučníkem.

Victoria Beckham prý drží salátovou dietu, při níž je jednoduše zakázáno vše kromě salátů.

Zpěvačka Beyoncé si naordinovala limonádovou dietu a pila výhradně vodu smíchanou s javorovým sirupem, citronovou šťávou a cayenským pepřem. Britney Spears se zase láduje projímadly a herečka Katherine Heigl si místo jídla raději zapálí cigaretu.

Co radí Helena Vondráčková

„Takové ty specializované či tukožroutské druhy diet jsem nikdy nedržela. A ani je nikomu nedoporučuji. Věřím, že budeteli se stravovat alespoň v mantinelech mých rad a zapojíte i trochu pohybu, nebudete je potřebovat ani vy!“

Co na to odborník?

Odborník na výživu Pavel Suchánek působí v pražském IKEMu. Zabývá se vlivem výživy a pohybové aktivity na hladinu cholesterolu v krvi a dalších rizikových faktorů onemocnění srdce.

„Dnes již víme, že každá jednostranná »dieta« má svá zdravotní rizika, a proto je nelze doporučovat, a navíc u velké většiny z nich hrozí jojo efekt. Pouze trvalá a celoživotní změna životního stylu směrem k zdravějšímu má smysl, ovšem nikoliv dočasně, ale celoživotně.“

Dieta

Závěr seriálu. Příští týden: Hubneme s Ivetou Bartošovou


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.