Ozbrojeného šílence dopadlo vojsko | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ozbrojeného šílence dopadlo vojsko

Agresor šermoval funkčním revolverem.
Agresor šermoval funkčním revolverem.  (Ilustrační foto ara)

„Vojsko a policie chytaly ozbrojeného šílence po brněnských ulicích,“ líčil dne 20. února 1931 deník Polední list. V jihomoravské metropoli se odehrála mimořádně dramatická scéna, v níž hlavní roli »sehrál« jistý A. Š. z Tuřan.

Dotyčný si na náměstí Svobody najal autodrožku a ryčným hlasem nařizoval drožkáři, aby po Brně projížděl jednou tak rychle, než kolik v té chvíli ukazoval tachometr. Taxikář pochopil, že nejlépe udělá, když podivného pasažéra předá mužům zákona. A tak zamířil k policejní stanici. Jen co to neznámý zjistil, vyskočil z vozu a dal se na útěk. Jeden policista se rozběhl za ním, v patách s taxikářem.

V té chvíli se prchající zastavil a vytáhl z kapsy revolver. Křičel, že bude střílet! Policii nezbylo, než povolat vojsko z blízkých Masarykových kasáren. Teprve zásah rojnice vojáků přinesl kýžený výsledek. Podivína doběhli, odzbrojili a předali policistům. Ti zjistili, že jde o A. Š. z Tuřan. Služební lékař u něj zjistil šílenství, a tak výtržník putoval do ústavu pro choromyslné. Ukázalo se, že revolver, jímž A. Š. šermoval, byl plně funkční. K tomu měl zadržený u sebe 19 ostrých nábojů! Drama tedy skončilo šťastně.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.