Ženu a syna posekal mačetou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ženu a syna posekal mačetou

Na rodinu vzal mačetu.
Na rodinu vzal mačetu.  (Ilustrační foto ara)

Ostře nabroušenou mačetou krvavě zranil vlastní manželku a také svého syna jistý Pražan, kterého denní tisk blíže neidentifikoval. K hrůzné události došlo v červnu 1989 v rodinném bytě v devátém obvodě hlavního města Prahy.

Blíže o incidentu referoval deník Rudé právo dne 26. června zmíněného roku. List podotkl, že násilník byl už jednou soudně trestán, ovšem neuvedl nic k příčině zlotřilcova řádění. Na místo incidentu vyslal operační důstojník bývalé Veřejné bezpečnosti motorizovanou hlídku, která se pokusila výtržníka zklidnit a předvést na služebnu. Rozzuřený ničemník ovšem odmítl se svým běsněním skončit.

Naopak, ještě s křikem přidal – v jednom z pokojů bytu rozlil na podlahu tři litry denaturovaného lihu, který vzápětí zapálil. Rozhořel se požár, ten se ale naštěstí podařilo poměrně záhy uhasit. Přesto vzniklá škoda přesáhla 200 tisíc tehdejších korun. O jejím rozsahusvědčí fakt, že průměrná měsíční mzda v civilním sektoru tenkrát činila 3170 Kčs. Hlídka VB nakonec násilníka a paliče zatkla. Jak byl viník soudně potrestán, dnes už není známo

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.