Nepřežil hospodskou rvačku opilců | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nepřežil hospodskou rvačku opilců

Zda byl napaden skleněným půllitrem, Lidové noviny neupřesnily.
Zda byl napaden skleněným půllitrem, Lidové noviny neupřesnily. (Archiv Blesku)

„Asi před týdnem došlo v jednom z hostinců na Královských Vinohradech k nedorozumění mezi několika hosty. Během hádky udeřen byl pojednou zámečnický mistr Vojtěch N. (†59) z Královských Vinohrad kýmsi do levé části hlavy.“

Těmito řádky uvedly Lidové noviny ze 17. ledna roku 1911 smutnou zprávu o úmrtí zmíněného zámečnického mistra. List pokračoval: „Krvavě byl zraněn. Odebral se domů a byl lékařem pečlivě ošetřován. V sobotu v noci se mu ale přitížilo a včera ráno náhle skonal.“ Nebylo žádných pochyb o tom, že smrt Vojtěcha N. souvisela se zmíněným večerním »nedorozuměním« mezi několika opilými hosty v jednom z hostinců.

Úder do hlavy nešťastník nepřežil, pachatel neznámý?

Zda byl napaden skleněným půllitrem, porcelánovým táckem, hospodskou židlí nebo jiným předmětem, Lidové noviny neupřesnily. „O případu učiněno bylo oznámení, zavedeno vyšetřování a mrtvola zemřelého dopravena byla do ústavu pro soudní pitvu,“ referovaly Lidové noviny. Zda c. k. pražská policie viníka smrti zámečnického mistra vypátrala, zda byl postaven před soud ani jak byl případně potrestán, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.